Crna kronika
UTVRĐUJE SE UZROK POŽARA NA KUĆAMA U RETFALI

Nakon požara tavanskih prostorija, u borbi s vatrom Osječanin lakše ozlijeđen
Objavljeno 12. travnja, 2021.

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u požaru koji je u subotu u večernjim satima zahvatio dvije kuće u Kolodvorskoj ulici, u osječkoj Retfali. Zbog intervencije vatrogasaca više od sat vremena dio Kolodvorske ulice, između Strossmayerove i Kozjačke ulice, bio je zatvoren za sav promet zbog osiguravanja pristupa vatrogasnim i vozilima hitne pomoći. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar, koji se s broja 85 već proširio na kućni broj 83, nije napravio više štete na susjednoj kući. Na kućnom broju 85 izgorjelo je cijelo krovište.

- Oko 19.25 sati izbio je požar na tavanu kuće 35-godišnjaka. Požar se proširio i na krov susjedne kuće čiji je vlasnik 57-godišnjak. Tridesetpetogodišnjak je u požaru ozlijeđen te je prevezen u KBC Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Požar na kućama ugasili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek - doznajemo iz PU osječko-baranjske.

 

 



Operativno dežurstvo JVP-a Osijek dojavu da gori krov kuće dobilo je u 19.26 sati. Na intervenciju je izišlo 11 vatrogasaca s tri vozila. Već na samom putu do mjesta događaja zatraženo je isključenje električne energije.

- Zatekli smo otvoreni požar cijelog krovišta na kućnom broju 85, a izviđanjem sam utvrdio da se požar širi i na krovište na kućnom broju 83. Zatekli smo dvije osobe u pokušaju gašenja požara vrtnim crijevom te smo ih evakuirali. Zbog opasnosti od udisanja vrućih požarnih plinova i sumnje da je jedna osoba opečena, pozvana je Hitna pomoć koja je utvrdila da jedna osoba ima opeklinu na glavi. Požar je ugašen vodom, unutarnjom navalom. Požaru na kućnom broju 83 pristupili smo s dvorišne strane preko krova, krov je otvoren motornom pilom, a za gašenje je korišteno jedno vitlo za brzu navalu i voda. Na požarište su preventivno pozvane snage Dobrovoljnih vatrogasnih društava Retfala i Gornji grad - doznajemo od Davora Škarice, voditelja smjene JVP-a Osijek. Intervencija osječkih profesionalnih vatrogasaca završena je u 22.27 sati.

Stanari okolnih objekata kažu kako je izgledalo da će požar poharati i više objekata.

- U jednom trenutku struja je počela gubiti napon i pogledao sam u ormarić s osiguračima. Na više mjesta je iskrilo, pa sam ih sve isključio. Pogledao sam kroz prozor, a s kuća pokraj dizao se visoki stup dima - rekao nam je očevidac. Dio Retfale bio je bez električne energije dok se gasio požar. S.Lacić

Šteta je velika, a na kućnom broju 85 u Kolodvorskoj ulici izgorjelo je cijelo krovište
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike