Sport
OSIJEK SE SPAŠAVAO OD PORAZA U PODRAVINI

Smušeni bijelo-plavi na kraju mogu biti zadovoljni i bodom
Objavljeno 11. travnja, 2021.
Bjeličina momčad dvaput je gubila, ali uspjela se vratiti i ipak izbjeći poraz

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli ostvariti željeno u Podravini. Znalo se kako će Slaven Belupo biti tvrd i neugodan suparnik, ali nije se očekivao tako smušen dan bijelo-plavih na defenzivnom planu.


Koprivničani su dvaput vodili, a Osijek se uspio oba puta vratiti u utakmicu i uzeti bod, čime na koncu treba biti zadovoljan s obzirom na razvoj situacije i probleme koje je imao u igri tijekom cijelog susreta. Obrana je imala grdnih muka s neugodnim Krstanovićem, no pravi problemi bili su na sredini terena gdje su domaćini bili agresivniji i odlučniji na ničijim loptama. Na kraju, Osijek je poraz izbjegao zahvaljujući individualnim bljeskovima Žapera i Kleinheislera.

Žaper u nadoknadi

Uvertira utakmice protiv Slaven Belupa nije baš bila idealna jer je problema s ozljedom mišića imao prvi Osijekov strijelac Ramon Mierez, ali se čvrsti Argentinac ipak našao u početnoj postavi. Susret je od početka bio žestok. Nije se gubilo vrijeme, pa su brzo stigla i prva uzbuđenja. Bočkaj je u šestoj minuti prošao po desnoj strani, pa odapeo s 13-14 metara preko vrata. Domaćini su brzo uzvratili s dva pokušaja Glavčića izvan kaznenog prostora. Prvi je otišao preko vrata, a drugi je završio u naručju Ivušića. Veliku priliku imali su Koprivničani u desetoj minuti. Bočkaj je prilično ležerno intervenirao ispred kaznenog prostora što je iskoristio Lulić, odlično je "podvalio" loptu za Knölla koji se našao sam pred Ivušićem, ali je pucao pokraj vrata. Imao je Osijek puno problema s "drugim loptama" na sredini terena, a ideja Koprivničana je očito bila napasti lijevu stranu obrane bijelo-plavih gdje Bočkaj nije djelovao naš uvjerljivo. Ipak, uslijedilo je razdoblje u kojemu nije bilo većih uzbuđenja pred vratarima. Trebalo je proći 20-ak minuta igre kako bi opet jedna od momčadi zaprijetila. U 30. minuti Lončar je poslao dugačku loptu za koju se činilo kako je izgubljen slučaj, ali kada je u igri Mierez, takve stvari ne postoje. Uspio je Argentinac "ukrasti" loptu vrataru Filipoviću na korner-liniji, ali nakon toga nije imao pravih rješenja, pa se odlučio na udarac koji je vratar Slaven Belupa lako ukrotio. Nesigurnosti koje je iskazivala obrana Osijeka kažnjene su u 36. minuti kada su jednostavnu akciju odigrali Knöll i Bogojević koju je ovaj potonji završio vodećim pogotkom za Koprivničane. Osijek se nakon toga malo trgnuo, ali u završnici akcija bilo je previše krivih rješenja, pa se činilo kako će se na odmor otići s minimalnom prednošću domaćina, a onda se na početku sudačke nadoknade ukazao Mihael Žaper. Dobio je jednu naoko bezopasnu loptu od Igora Silve Vukovića metar-dva u kaznenom prostoru s desne strane, a onda je uslijedio malonogometni dribling kojim se oslobodio svog čuvara i ne toliko jak koliko precizan udarac u bliži kut koji Filipović nije uspio zaustaviti. Osijek je tako došao do izjednačenja, a s obzirom na to kako je odigrao prvih 45 minuta, mogao je time biti vrlo zadovoljan jer nedostajalo je agresivnosti i čvrstine posebno na sredini terena gdje je Slaven Belupo prelako osvajao lopte i prostor te je iz tih situacija ozbiljno prijetio.

Još dva pogotka


U nastavku utakmice zaprijetio je Osijek u 51. minuti kada je Miloš probio desnu stranu, tražio je i pronašao Miereza u sredini, ali njegov udarac sa 6-7 metara blokirao je Apau. Samo minutu kasnije nesigurnosti u obrani Osijeka opet su kažnjene. Glavčić je ubacio zdesna, a Krstanović je iskoristio lošu Lončarovu procjenu leta lopte i spustio ju glavom za Knölla, kojemu nije bilo teško iz blizine pogoditi mrežu. Ubrzo je trener bijelo-plavih Nenad Bjelica obavio trostruku zamjenu kojom je želio pojačati pritisak na domaćine. Međutim, puno problema Osječani su imali s Ivanom Krstanovićem koji je dominirao u skoku, pa je tako u 69. minuti pripremio još jednu priliku za Knölla, ali je ovaj put Nijemac loše pucao s desetak metara. Ipak, dvije minute kasnije Osijek je opet uspio doći do izjednačenja zahvaljujući još jednoj majstoriji Laszla Kleinhesilera, koji se sam probio u kazneni prostor i onda lijepim udarcem pogodio gornji lijevi kut. Ostatak susreta Osijek je pokušavao doći do konačnog preokreta, ali mogao je ostati i bez tog jednog boda. U drugoj minuti sudačke nadoknade Karlo Lulić imao je čistu priliku za pobjednički pogodak. Došao je sam pred Ivušića, ali je vratar Osijeka uspio nogom obraniti njegov udarac i tako svoje suigrače spasio od poraza.


Dalibor Keler
KOPRIVNICA - Stadion Ivan Kušek-Apaš. Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Bez gledatelja. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) - 6. Strijelci: 1:0 Bogojević (36), 1:1 Žaper (45+1), 2:1 Knöll (52), 2:2 Kleinheisler (71). Žuti kartoni: Van Bruggen, Paracki, Prce (Slaven Belupo), Igor Silva (Osijek). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: LASZLO KLEINHEISLER (OSIJEK)

SLAVEN BELUPO

2 (1)

Filipović 6, Apau 6,5, Paracki 6,5, Prce 6, Bogojević 7 (od 78. Kim -), Van Bruggen 6, Lulić 6,5, Glavčić 7, Goda 6, Knöll 6,5 (od 74. Iličić -), Krstanović 7 (od 89. Delić -).

OSIJEK

2 (1)

Ivušić 6,5, Lončar 5,5 (od 62. Bohar 6), Škorić 6, Čeberko 6, Igor Silva 6 (od 46. Miloš 6,5), Žaper 7, Vuković 6 (od 62. Jugović 6), Bočkaj 5,5 (od 83. Jurčević -), Kleinheisler 7, Santini 5,5 (od 62. Erceg 6), Mierez 6.
1:0
Bogojević je pobjegao po lijevoj strani nakon odigravanja s Knöllom, ušao u kazneni prostor i pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu
1:1
Žaper je "zarolao" svog čuvara i s 13 metara pogodio bliži kut
2:1
Bogojević je ubacio loptu koja je preletjela Lončara, Krstanović ju je spustio za Knölla, koji je iz blizine ispod Ivušića ugurao loptu u mrežu
2:2
Kleinheisler je solo akcijom ušao duboko u kazneni prostor i s desetak metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotni gornji kut
kiks
GOSTI SU DOŠLI PO TRI BODA, A UZELI SAMO JEDAN
Najčitanije iz rubrike