Osijek
STOŽER ŽELI MANJE PUTNIKA U TRAMVAJIMA

GPP nema čime “pojačati” vozni red
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Stožer civilne zaštite, zbog ubrzanog rasta oboljelih u državi, pozvao je gradske prijevozničke tvrtke da pojačaju broj vozila kojima bi svakodnevno prometovali, a kako bi se smanjile gužve u gradskim tramvajima i autobusima. Posebno se to odnosi na sljedeći tjedan, kada se učenici vraćaju u škole nakon blagdana. Naime, aktualne epidemiološke mjere predviđaju 40-postotnu popunjenost vozila tijekom vožnje.

- Na žalost, moram reći da mi nismo ZET u Zagrebu koji ima veliku rezervu gradskih vozila u svojim garažama, pa to može učiniti. Nama su i sada sva vozila u prometu, tako da mi nismo u mogućnosti povećati njihov broj na linijama kada jednostavno nemamo pričuve - kaže voditeljica marketinga osječkog Gradskog prijevoznog poduzeća Sanja Mršo. Dodaje kako su i u prijepandemijsko vrijeme rezerve bile male, odnosno iznosile su desetak posto vozila, no da su baš zbog epidemioloških mjera i smanjenog broja putnika dopuštenih u vozilima aktivirane sve pričuve.

- Dok djeca ne idu u školu gradski prijevoz u aktualnim uvjetima funkcionira u najboljem redu, no kada krenu ponovno u škole u špicama je to jako teško održavati - smatra Mršo. Gradska vozila, ovisno o njihovoj veličini, istovremeno zbog epidemioloških mjera mogu prevoziti od 30 do 70 putnika, bilo sjedećih ili stajaćih dopuštenih mjesta. Osječki GPP svakodnevno raspolaže s 40 vozila, od čega je 18 tramvaja i 22 gradska autobusa.T.Prusina
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike