Mozaik
NOVI ALBUM SARE RENAR "ŠUTI I PJEVAJ"

Najbolji album koji je ikada snimila
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Da bude odmah na početku jasno novi album Sare Renar najbolji je album koji je snimila u svojoj karijeri. Izuzetno hrabar i vrlo progresivan. Kako zbog eksperimentiranja glazbom i produkcijom tako i zbog stihova kroz koje je odlučno progovorila o mračnoj sadašnjosti svijeta u kojem živimo i crnila pred nama s naglaskom na život žena u današnjem društvu - započinje Dubravko Jagatić recenziju novog albuma Sare Renar "Šuti i pjevaj" uz ocjenu 5/5.


Upravo su teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa teme 9 pjesama koje stižu u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja.


- Sara Renar se nije odrekla elektronike kao okosnice oko koje pjesmama plete melodije ali je za razliku dosadašnjih izdanja pristupila znatno progresivnije i eksperimentalnije ponudivši veliko glazbeno djelo u globalnim okvirima pa ne bi trebalo čuditi da "Šuti i pjevaj" dobije i niz pohvala od glazbenih kritičara iz svijeta bez obzira što su sve pjesme na hrvatskom jeziku - nastavlja Jagatić i ističe Tonotu, odnosno Ivonu Eterović iz dua Playground Hustle koja je radila produkciju cijelog albuma. Inače, Playground Hustle gostuje na pjesmi "Kapital" što nije jedino gostovanje na albumu jer je tu i cijeli niz session glazbenika, ali i ženskih vokala na pjesmi "Šuti i pjevaj".
Na webshopu Croatia Recordsa moguće su prednarudžbe CD-a, a iako je izlazak najavljen za 2. travnja, zbog epidemiološke situacije u cijeloj Europi kasni proizvodnja CD-a pa je službeni datum pomaknut na 16. travnja.


Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike