Mozaik
U SKLOPU PROJEKTA "JER SVIRATI SE MORA"

Grupa Silente nastupila u Tvornici kulture
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Usred pandemije, nakon dugo vremena pred publikom u zagrebačkoj Tvornici kulture održan je koncert dubrovačke grupa Silente. I sve u skladu s epidemiološkim uvjetima. U samo dva dana otkako su ulaznice puštene u prodaju, koncert je rasprodan. Program je sufinanciran putem "Jer svirati se mora", provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije. Nakon niza mjeseci, red ispred Tvornice. Koncert u zatvorenome. Na ulazu mjerenje temperature i obvezne maske. Uvjeti posebni, ali vrijedilo je čekati.


- Stigla sam iz Županje, dovezla sam kćerku koja je nakon 13 mjeseci dočekala koncert uživo, a inače obožava grupi Silente - rekla je Amaliija za HTV.


U dvorani dvjestotinjak ljudi željnih zabave, obvezno sjednje i razmak. Atmosfera mirnija nego inače, no ono najvažnije glazba se vratila u Tvornicu kulture. Unatoč mjerama, svirka u živo uvijek je nešto posebno. Organizator koncerta uvjeren da je to nagovještaj boljih dana.
- Mislim da je ovo jedan mali korak prema povratku, ali super je ponovno biti u klubu, biti na tonskoj probi, super je to iznenađenje kad otvarate vrata, kad pripremate to sve skupa. Nadamo se i vjerujemo da će ova godina biti godina povratka - rekao je Sanjin Đukić, organizator. T.K.
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike