Regija
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Donirana oprema za vulkanizere
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Od školske godine 2022./2023. u Slatini bi, prema planu, trebao zaživjeti srednjoškolski smjer za vulkanizera. Privatnici vape za njima, a Virovitičko-podravska županija prepoznala je kako pomoći i učenicima i privatnom sektoru. Industrijsko-obrtničkoj školi nabavljena je oprema za vulkanizerski dio.

- Učenici su mogli vježbati kod obrtnika, no to nije to. Ovdje u školi postoji mogućnost ispravljanja pogrešaka, boljeg učenja, tako će iz naše škole izlaziti potpuno osposobljeni učenici, spremni za tržišta rada - kazao je profesor Tomislav Zorko.

Investicija je to Virovitičko-podravske županije od 22.000 kuna, a takvo nešto nema nijedna srednja škola od Koprivnice do Osijeka.

- Ovo je do posljednje lipe investicija Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujem za podršku i županu Androviću i pročelnici Bunić. Što će to značiti učenicima naše škole? Pa znači nam dvostruko. Ispunili smo posljednju liniju koja je bila potrebna za odrađivanje nastavnog plana i programa koji je u trećem razredu za naše učenike zanimanja automehaničar, a, drugo, uspjet ćemo, nadam se, u dogledno vrijeme imati smjer za jedno deficitarno zanimanje, kojeg u posljednje vrijeme nije na ovim područjima bilo, a to je vulkanizer. Kakva je zainteresiranost? Velika. Prekvalifikacije su skupe i jedino je Zagreb taj koji prekvalificira za strukovno zvanje vulkanizer, tako da vjerujem kako će i zainteresiranih učenika biti - rekao je Zovko.

- Ova vulkanizerska oprema sigurno će poboljšati rad učenika. Oni će na njoj puno naučiti za budući rad. To je oprema koju rijetko koja škola ima. Možda nekima to nije velika vrijednost investicije, ali ona će djeci ponuditi ulaganje u obrazovanje, mogućnost prakse kakvu ne mogu imati kod privatnika. Industrijsko-obrtnička škola naš je centar izvrsnosti i zato naše ulaganje ide u tom smjeru – zaključio je župan Igor Andrović.

Dijana Stanić Rešicki
Srednjoškolski smjer za vulkanizera u IOŠ bi trebao biti uveden od školske godine 2022./2023.
22

tisuće kuna vrijedna je oprema koju je donirala Županija
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike