Crna kronika
VELIKI POŽAR U KOLODVORSKOJ ULICI U RETFALI U OSIJEKU

Planule dvije katnice, jedna osoba lakše ozlijeđena
Objavljeno 10. travnja, 2021.

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u požaru koji je zahvatio dvije kuće u Kolodvorskoj ulici u osječkom naselju Retfala. Zbog intervencije vatrogasaca više od sat vremena dio Kolodvorske ulice između Strossmayerove i Kozječke ulice bio je zatvorena za sav promet zbog osiguravanja pristupa vatrogasnim i vozilima hitne pomoći.

Kako doznajemo od Davora Škarice iz Javne vatrogasne postrojbe Osijek, profesionalna vatrogasna postrojba dobila je dojavu o požaru u 19,34 sati, nakon čega su odmah odjurili put Retfale s dva vozila.

 

 

„Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar u razbuktaloj fazi katnice na broju 85, a vatra se proširila i na susjednu kuću na broju 83. Odmah smo pristupili gašenju, i vrlo brzo smo uspjeli lokalizirati požar i spriječiti njegovo širenje“, rekao je Škarica.

Profesionalnim vatrogascima brzo su u pomoć stigli i vatrogasci retfalačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Intervencija vatrogasaca tu nije stala jer je gusti dim izlazio iz krova opožarene katnice, pa su micali crijep kako bi došli do gorućih greda i potpuno ugasili vatru.
Na mjestu požara intervenirala je i liječnička ekipa hitne pomoći, pomagali su jednoj osobi koja je zadobila opekline tjemena.

Intervenciju vatrogasaca promatrali su brojni Retfalčani koji su iz svojih kuća izašli nakon što su čuli sirene hitne pomoći, vatrgasaca i policije. Dio Retfale je zbog gašenja požara ostao bez električne energije. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike