Novosti
CIJEPLJENJE OKO 1 300 GRAĐANA

Počelo masovno cijepljenje u VSŽ
Objavljeno 10. travnja, 2021.

U okviru druge faze cijepljenja protiv bolesti covid-19 danas je u Vukovarsko-srijemskoj županiji po prvi put organizirano procijepljivanje na tri punkta pri domovima zdravlja u Vinkovcima, Vukovaru i Županji. Predviđeno je cijepljenje oko 1 300 građana ukupno od kojih na punktu Doma zdravlja Vinkovci u Covid ambulanti u Maloj Bosni, njih oko 500.

- Pozvane su osobe koje su uputili njihovi liječnici sa svojih prioritetnih lista. Dakle, riječ o starijim osobama i kroničnim bolesnicima. Vjerujemo da će sve proći kako treba, a svjedoci smo i jednog lijepog dana što sigurno ide u prilog ljudima koji čekaju. Sve koji su danas upućeni na punktove zamolili smo da se pridržavaju termina koje su dobili od svojih obiteljskih liječnika kako se ne bi stvarale gužve. Cijepi ukupno 13 timova što je velika raspoloživost i vjerujemo da nitko neće predugo čekati – rekla je novinarima danas na punktu u Vinkovcima dr. Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Kako bi se izbjegle gužve, medicinske sestre su s popisa prozivale osobe za cijepljenje jer su svi dobili točan termin. (MF)