Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Martin, Lončarići i Sinkovići izborili polufinale
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Hrvatski veslački reprezentativac u samcu Damir Martin i četverac "bez" koji čine osječka braća Lončarić, Patrik i Anton te Marko Ukopina i Ivan Piton kroz repesažne utrke plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva u Vareseu.


Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio treći, a samo je pobjednik izravno išao u polufinale. Vukovarac je morao na "popravni" i uspješno ga je položio, s vremenom 7:08.16 minuta osvojio je drugo mjesto u svojoj skupini i izborio mjesto u polufinalu. Isto je napravio i naš mladi četverac bez kormilara. U kvalifikacijama su izravan plasman u polufinale izgubili za samo jednu stotinku (6:19.41 minuta), koliko je od njih brža bila ruska posada. No kroz repesaž su došli do poluzavršnice. Ukopina, Lončarići i Piton uspjeli su osvojiti treće mjesto (6:13.79 minuta) što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.


Braća Valent i Martin Sinković su uvjerljivom pobjedom (6:34.37 minuta) u kvalifikacijama dvojaca započeli pohod prema još jednom naslovu europskih prvaka. Osječanin David Šain i Splićanin Goran Mahmutović u dvojcu na pariće u kvalifikacijama su bili peti, a u repesažu osvojili četvrto mjesto u svojoj skupini, što je bilo dovoljno za plasman u utješno polufinale (C/D), odnosno za konačni plasman od 13. do 18. mjesta.
Priliku za plasman u polufinale još imaju sestre Ivana i Josipa Jurković, koje su s vremenom 7:12.59 minuta bile treće u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Sestre u subotu ujutro veslaju za polufinale i moraju biti među dvije najbrže od pet posada koliko će ih sudjelovati u repesažu. I. Li.
Najčitanije iz rubrike