Ekonomija
IDUĆEG TJEDNA ODLUKA O STRATEŠKOM PARTNERU

Nekoliko je stranih tvrtki zainteresirano za TVIN
Objavljeno 10. travnja, 2021.
U TVIN-u je zaposleno 600-tinjak radnika, a proizvodnja se odvija na tri lokacije

Već neko vrijeme Uprava i Nadzorni odbor virovitičkog TVIN-a pregovaraju s potencijalnim domaćim i stranim ulagačima koji su pokazali interes za ulaganje u daljnji razvoj tog društva.

Kako navode iz Uprave te tvrtke, to ne čudi jer je virovitički TVIN poznat po svojim proizvodnim linijama i kvalitetnom namještaju koji svoje mjesto nalazi ne samo u uredima, konferencijskim dvoranama, kampusima, laboratorijima i školama već i u luksuznim hotelima te privatnim vilama, a više od 70 % proizvodnje namještaja izvoze na europsko tržište, od Engleske, Francuske, Njemačke do skandinavskih zemalja.

"Kvalitetu TVIN-a osim domaćih prepoznalo je i nekoliko stranih tvrtki (od kojih je najviše iz Njemačke) koje žele uložiti u TVIN i još više podići kvalitetu proizvodnje. Upravo su pregovori oko ulaganja jedina prava garancija za budućnost TVIN-a na korist svih radnika i zajednice u cjelini. Početkom idućeg tjedna bit će poznata konačna odluka koji će to ulagači biti", naveli su iz Uprave TVIN-a.

Pristup tržištu
- Svi trebamo imati na umu da Europska unija ima jasnu namjeru revidirati državne potpore i sustav kvota za rabatni otkup drva u Republici Hrvatskoj te da isključivo pravovremeno strateško partnerstvo s vanjskim renomiranim ulagačem koji već ima pristup tržištu daje jamstvo i garanciju opstanka u trenutku kada će preko noći cijela drvna industrija morati početi konkurirati europskim proizvođačima što je malo izvjesno da će uspjeti – kaže direktor TVIN-a Zdravko Vorkapić.

Vorkapić dodaje: "Udjeličari i radnici su upravo ti koji odlučuju o budućnosti TVIN-a. Njihova eventualna prodaja udjela prije nego što je Uprava TVIN-a dovršila pregovore dovela bi u pitanje opstanak TVIN-a na dugi rok. Odluka o brzoj prodaji udjela može donijeti samo kratkoročnu korist. Međutim, bez jasno dane garancije dugoročnih ulaganja, razvoj TVIN-a neupitno dolazi u pitanje te napor svih vas i Uprave postaje potpuno besmislen. Opstanak TVIN-a je i garancija opstanka gospodarske aktivnosti Virovitice i cijelog virovitičkog kraja, TVIN-ovih radnika, njihovih obitelji, svih lokalnih kooperanata i njihovih obitelji. TVIN poziva udjeličare da ne donose naglu odluku i da ne prodaju udjele na temelju stalnih pritisaka sve dok Uprava TVIN-a ne dovrši pregovore. Uprava TVIN-a će sve na vrijeme transparentno i o svemu izvijestiti bez odgađanja."

U TVIN-u posebno ističu da im je iznimno važna prilagodba kupcu, moderne linije, a kvalitetna izvedba i konkurentne cijene baza su na kojoj ova najstarija i najveća virovitička tvrtka za proizvodnju uredskog i kućnog namještaja, opremanje objekata i proizvodnju parketa i kaluparskih proizvoda vidi svoju jaču poziciju kako na hrvatskom tako i na stranima tržištima, osobito u zemljama zapadne Europe.

O ovoj tvrtki samo u Virovitici i okolici ovisi sudbina više od 500 obitelji i zato je njezini čelnici, kako navode, žele dodatno pozicionirati kao vrijednog partnera na stranom i domaćem tržištu, te svojom širokom paletom proizvoda žele biti konkurentni te pratiti trendove i zahtjeve klijenata.

Djelatnost TVIN-a danas se odvija na tri lokacije, u Virovitici gdje je zaposleno više od 500 ljudi, u pogonu u Pitomači gdje radi nešto više od 30 zaposlenih te u pogonu u Županji koja ima više od 40 zaposlenika.

Najveći izazovi
U lipnju 2019. godine tvrtku je preuzela nova uprava. Direktor Zdravko Vorkapić, govoreći o stanju u TVIN-u danas, ističe kako se nalaze u možda najvećim poslovnim izazovima u posljednjih 20 godina, no i da su za njih spremni, unatoč poteškoćama.

- Svaka godina donosi nešto novo. Lako se primjećuju trendovi u kojima TVIN vidi svoju veliku priliku – kupci sve više traže kvalitetan namještaj koji će u kombinaciji s modernim stilom i zanimljivim dizajnom ipak trajati godinama. Od skupocjenih vila do kampusa, škola i knjižnica, naručitelji traže da namještaj uz specifične linije predstavlja dio prostora koji će ponekad biti i funkcionalan i ukrasan, ali koji svakako mora – trajati. TVIN se još uvijek nalazi u novom prijelaznom razdoblju – okretanju prema domaćem tržištu koje podsjećaju što sve proizvode – od stolova, stolica, kreveta, ormarića, cipelara, polica, klompi pa sve do modernog Home officea jednostavnih linija i maksimalne funkcionalnosti koji su lansirali prošle godine - zaključuje Vorkapić.

Vladimir Grgurić
Do više kupaca ponudom u webshopu
Tvrtka TVIN Virovitica konstantno radi na poboljšanju poslovanja i pružanja što boljih uvjeta prije svega svojim radnicima za koje uvijek vole reći kako su najvažniji dio cijelog poslovanja, ali isto tako pomno se posvećuju i žele pružiti sve mogućnosti svojim kupcima. - Ujedno do većeg broja kupaca planiramo doći i proizvodima ponuđenima u webshopu, u kojemu će biti moguće izabrati klompe, standardne i nove dekore, kompletan uredski namještaj, uredske konferencijske stolice, radne fotelje, svu sjedaću opremu u poslovnim prostorima, outlet program, kućni namještaj, blagovaoničke stolove… Kupac će tako moći odabrati i želi li dostavu na kućna vrata i montažu u svom domu – zaključio je direktor TVIN-a Virovitica Zdravko Vorkapić.
Uprava TVIN-a poziva udjeličare da ne prodaju udjele na temelju stalnih pritisaka dok oni ne dovrše pregovore
Možda ste propustili...

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

GOSPODARSKA NIŠA S VELIKIM POTENCIJALOM

Tržište privatnog zdravstva do 2028. bit će 1 mlrd. eura

Najčitanije iz rubrike