Crna kronika
UHIĆEN ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA U KUĆI U VINKOVCIMA

Znanca više puta izbo nožem po tijelu, ranjenog susjed odvezao u bolnicu
Objavljeno 10. travnja, 2021.

Zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva u Vinkovcima je uhićen 36-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Njemačkoj, a koji je svog znanca, 36-godišnjeg Vinkovčanina, napao i teško ozlijedio hladnim oružjem. Navodno je riječ o nožu. Kako se doznaje, Vinkovčanin je izboden više puta, a život mu je spašen pravodobnom reakcijom građanina koji ga je autom prevezao u vinkovačku bolnicu.

Prema policijskim informacijama, sve se odigravalo u obiteljskoj kući u vinkovačkoj Ulici Ivane Brlić-Mažuranić u četvrtak između 8.30 i 9.55. Što je prethodilo krvavom napadu nožem, zasad nije poznato, dok se kao motiv u ovom trenutku spominju tek međusobni neraščišćeni računi dvojice 36-godišnjaka. Vukovarsko-srijemska policija navodi i podatak da uhićeni 36-godišnjak ima prebivalište u Njemačkoj i istodobno neprijavljeno boravi u Vinkovcima već, navodno, poduže vremena. "Nakon što je unutar obiteljske kuće hladnim oružjem napao i ozlijedio svog znanca, 36-godišnjaka iz Vinkovaca, napadač je pobjegao", stoji u priopćenju glasnogovornika Policijske uprave u Vinkovcima Dragoslava Živkovića.

Izbodeni 36-godišnji Vinkovčanin, unatoč pretrpljenim teškim ozljedama, uspio je izići iz kuće i pritom ga je, srećom, u prolazu spazio poznati mu sugrađanin. Vidjevši ga okrvavljenog, Vinkovčanin je 36-godišnjaka, ne dvojeći, odmah svojim automobilom prevezao u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Liječnici su 36-godišnjaku pružili pomoć i utvrdili teške ozljede, a navodno je izvan životne opasnosti. Policija je, navodi se, o nožem izbodenom muškarcu dojavu zaprimila tek iz vinkovačke bolnice. Ubrzo je, nakon kraće potrage, ali i informacije koje im je dao ranjeni 36-godišnjak, napadač pronađen i priveden pod sumnjom da je napao i ozlijedio 36-godišnjeg Vinkovčanina, inače svog znanca.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin koji neprijavljeno boravi u Vinkovcima počinio kazneno djelo ubojstva s pokušajem jer je hladnim oružjem teže ozlijedio 36-godišnjeg Vinkovčanina - priopćeno je iz policije, a navodi se i kako je u petak osumnjičenik uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Moglo se doznati i kako su obojica 36-godišnjaka, i ozlijeđeni i napadač, otprije poznati policiji zbog kriminogenog ponašanja.

Sanja Butigan
Obojica 36-godišnjaka, i ozlijeđeni i napadač, otprije su poznati policiji zbog kriminogenog ponašanja
Najčitanije iz rubrike