Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE PROTIV SPLITA KREĆU U DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

Dosadašnja pozitivna iskustva nastaviti u polufinalnoj seriji
Objavljeno 10. travnja, 2021.

Nakon 22 odigrana superligaška kola predstoji nam vrhunac i najvažniji dio odbojkaške sezone, a to znači da je na redu doigravanje za prvaka države. Za razliku od prethodnih izdanja, kada je produženu sezonu imalo osam ili šest klubova, sada je play-off rezerviran za najbolje plasirani kvartet u ligaškom dijelu.


Svoje mjesto među "pokerom" klubova izborila je i Mursa-Osijek. Odbojkaši s Drave u rasplet sezone ulaze kao drugi nositelji, iako su sve do posljednje superligaške runde kotirali kao legitimni kandidati za "jedinicu". Ona je pak izmaknula nakon prvog poraza sezone, koji se prije tjedan dana dogodio u metropoli. Mladost je tako prekinula impresivnu seriju "mursaša", koja je odolijevala više od šest mjeseci, a ujedno su Zagrepčani preuzeli ulogu prvog nositelja, koja donosi prednost domaćeg parketa u obje serije doigravanja za prvaka.


- Zadesio nas je i prvi poraz, zasluženi, koji vjerujem neće ostaviti traga uoči ipak puno važnijih utakmica. Kada smo već bili u prigodi osnovni dio odraditi maksimalno, otišli smo u Zagreb sa željom da pokušamo dobiti Mladost i drugi put u sezoni. No, nismo bili na očekivanoj razini, pokazala je to i prethodna utakmica protiv Ribole, koju smo iščupali u pet setova. Nakon osvajanja Kupa, došlo je do pražnjenja, što je i razumljivo. Dugo smo držali visoku razinu, mali pad i poraz morali su nam se kad-tad dogoditi, a bolje sada nego u doigravanju, smatra trener Mario Teppert, koji nije previše tužan i zabrinut što se u play-off kreće kao drugi nositelj.


- Kako smo osvojili jesenski naslov, težili smo i tome da nakon 22. kola ostanemo na broju jedan. Znali smo da će odlučivati jedna utakmica, koju je Mladost dobila i tako osigurala najbolju startnu poziciju. Ne zamaramo se više time jer smo u polufinalnoj seriji ipak mi u prednosti domaćeg parketa, koju ćemo nastojati i iskoristiti, prognozira trener Murse-Osijek, koja u borbu za dvostruku krunu kreće protiv sada već stare mušterije. Trećeplasirani Split stiže u subotu (17) u Gradski vrt, nakon što je izgubio četiri posljednja dvoboja od domaćina.
- Posljednji sraz imali smo prije tri tjedna u Splitu, gdje smo slavili u tri seta. Želimo to reprizirati i na uzvrat otići s vodstvom. Ne smije nas uljuljkati spoznaja da smo u uspješnoj seriji protiv sastava koji nije bezopasan. Ne mogu nas iznenaditi, znamo njihove adute, kao i mane, ali vjerujem da će na kraju presuditi ono najvažnije, a to je naša kvaliteta - smatra Mario Teppert, koji u doigravanje kreće s najjačim adutima. To znači da se od ozljede oporavio "srednjak" Krešimir Prlić, koji je propustio posljednja dva okršaja, koja njegovi suigrači nisu odradili na priželjkivanoj razini. Ona će pak biti nužna ako se želi izboriti plasman u finale i boriti se za naslov prvaka.
Nino Benčina
Mario Teppert,

trener Murse-Osijek

Posljednji sraz imali smo prije tri tjedna u Splitu, gdje smo slavili u tri seta. Želimo to reprizirati i na uzvrat otići s vodstvom. Ne smije nas uljuljkati spoznaja da smo u uspješnoj seriji protiv sastava koji nije bezopasan
OSTALI PAROVI
Polufinalna, kao i kasnije ona finalna serija doigravanja igra se na dvije pobjede. U konkurenciji odbojkaša, drugi par su Mladost - Ribola Kaštela, a i dvoboji kod odbojkašica su dio subotnjeg polufinalnog programa. U finalu nas sigurno čeka zagrebačko-kaštelanski obračun, jer parovi su Mladost - Dnamo i Kaštela - Marina Kaštela.
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike