Novosti
UPOZNAVANJE S LOKALNOM KULTUROM

Mjesec dana Dubrovnika za 10 digitalnih nomada
Objavljeno 10. travnja, 2021.
Turistička zajednica grada Dubrovnika odabrala je 10 digitalnih nomada koji će u sklopu projekta "Dubrovnik digital nomad-in-residence" od 28. travnja mjesec dana boraviti u Dubrovniku i upoznati se s lokalnom kulturom i načinom života, objavljeno je na konferenciji za novinare.


Direktorica dubrovačkog TZ-a Ana Hrnić rekla je kako se kroz projekt nada dobroj globalnoj promidžbi. "Kroz radionice ćemo zajednički razvijati daljnju strategiju za pozicioniranje Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade. Od njih dobiti savjet što unaprijediti", rekla je Hrnić, dodajući da je to jedan od koraka prema širenju turističke ponude. "Oni su nam važni jer u odredištu borave duže vrijeme, često u zimskom razdoblju, a svojim aktivnostima potiču druge nomade, ali i obitelj i prijatelje, da dođu", objasnila je.


Tanja J. Polegubić iz tvrtke Saltwater Nomads istaknula je kako odabrani digitalni nomadi nisu mladi backpackeri, nego ljudi s ozbiljnim karijerama koji traže životnu promjenu. "Povezat ćemo ih s lokalcima kako bi sve strane profitirale", rekla je. Osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury poručio je kako je cilj uključiti digitalne nomade u život zajednice. Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić kazala je kako je gradska uprava usmjerena k održivom razvoju i odgovornom turizmu te promjeni turističkog proizvoda i stvaranju miješanog sadržaja za različite skupine.
Riječ je o zajedničkom projektu Grada, TZ-a, portala Total Croatia News i tvrtke Saltwater Nomads. Na natječaj se prijavilo 115 digitalnih nomada, a izabrani stižu iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske, Mađarske, Japana, Nizozemske i Španjolske. H
Najčitanije iz rubrike