Svijet
OGRANIČENJA POPUŠTAJU 17. SVIBNJA?

Britanci uskoro opet u Hrvatskoj
Objavljeno 10. travnja, 2021.
Britanski list The Mirror, kojeg mjesečno prati oko 32 milijuna čitatelja, objavio je članak u kojem se navodi kako će Hrvatska, nakon popuštanja putničkih restrikcija u Ujedinjenom Kraljevstvu, biti otvorena za britanske posjetitelje, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u UK Darija Reić.

- Britanci su jako željni putovanja i samo je pitanje vremena kada će to ponovno i moći. Velika Britanija ima jednu od najuspješnijih stopa procjepljivanja, što je svakako obećavajući faktor za ponovno pokretanje međunarodnih putovanja, a pravovremene informacije o uvjetima ulaska u Hrvatsku, kao i kontinuirana komunikacija o svemu što Hrvatska čini kako bi ostala sigurna za turiste sigurno će utjecati na odluke mnogih pri odabiru upravo naših destinacija ovoga ljeta - izjavila je Reić.

Britanci bi tako uskoro mogli nesmetano putovati u Hrvatsku, ako prilože dokaz o cijepljenju, negativnom PCR ili antigen testu ili potvrdu o oporavku od COVID-19 ne stariju od 180 dana. Navodi se i kako turisti prilikom ulaska u Hrvatsku moraju pokazati potvrdu rezerviranog smještaja i ispuniti online obrazac prije putovanja.

Kako je naglašeno, riječ je o novim pravilima od 1. travnja, prema kojima Hrvatsku mogu posjetiti i turisti iz zemalja koje nisu članice EU-a. Navedena pravila primjenjivat će se nakon što u UK popuste putničke restrikcije, a očekuje se da će zabrana međunarodnih putovanja popustiti nakon 17. svibnja. I.Bošnjak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike