Regija
UREDITI BICIKLISTIČKE I TRKAČKE RUTE

Odmor i adrenalin: cikloturističke staze
Objavljeno 10. travnja, 2021.
NAŠICE

U Našicama je održan radni sastanak vezan uz realizaciju biciklističkih, trkačkih i pješačkih ruta i razvoj cikloturizma u našičkom kraju, a na inicijativu Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Zajednice športskih udruga Osječko-baranjske županije.

Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković naglasio je da je radni sastanak organiziran kako bi sve ideje i planove sjedinili na jednom mjestu i počeli jedan novi projekt.

- Želja nam je biciklizam i trčanje staviti na jednu višu razinu. Projekt se tiče biciklističkih ruta koje su potrebne za sport i rekreaciju, posebice turizam, zato da bismo ova naša područja približili ostalom djelu Hrvatske te privukli što više turista. Želja nam je iskoristiti potencijal ovih krajeva i stvoriti jedan organizirani oblik turizma, a to je aktivni turizam te ga kvalitetno prezentirati - rekao je Ižaković.

Sastanku je nazočio i Mislav Matišić, stručni suradnik Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, koji je istaknuo kako je došao podržati ideju razvoja cikloturizma kako bi zajedničkim snagama krenuli u to.

- Okupili smo se kako bismo pokušali u Našicama pokrenuti jedan dugoročni projekt, a to je stvaranje kružnih cikloturističkih staza koje bi ponajprije bile na usluzi svim turistima koji dolaze ovdje, rekreativcima, obiteljima, djeci i onima koji vole adrenalinske aktivnosti. Okruženi smo prirodnim bogatstvima, posebice u Našicama, gradu koji je kontakt između ravnice i brda, a time i idealan za trčanje, rekreaciju, biciklizam - izjavio je Matišić.

Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Našice, istaknuo je kako smatra da područje grada Našica ima veliki potencijal za razvoj cikloturizma.

U prvom koraku ove inicijative ključno je da se gradnjom i realizacijom navedenih ruta omogući najširoj populaciji njihovo korištenje, dok će u isto vrijeme to biti baza i platforma Biciklističkom klubu Našice i URT Nexe Team Našice za njihove aktivnosti.

- Ovim projektom popularizirao bi se sport, ali i turizam na području Našica, u čemu je podršku dala i Turistička zajednica Našice - izjavio je Antolović, i pritom zahvalio tajniku ŠZ-a Osječko-baranjske županije što je prepoznao potencijale Našica te pokrenuo ovu inicijativu. M.K.S.
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli