Regija
ULAGANJA SLUŽBE ZA KORISNI OTPAD

Flora kupuje dva nova kamiona
Objavljeno 10. travnja, 2021.
VIROVITICA

Gradska tvrtka Flora VTC na otvorenom tržištu, izvan gradskih i županijskih okvira, kroz samo jednu od svojih poslovnih djelatnosti, godišnje uprihodi više od 50 milijuna kuna, što je suprotno uvriježenom mišljenju da gradski komunalci žive na teret građana i gradskih proračuna, ističu u Flori.

Učinak je to Službe za korisni otpad u kojoj radi 40 djelatnika, od kojih su 16 vozači teretnih vozila. Vozni park ove službe ima 20 vozila, a u ovoj godini planirana je nabava dva nova kamiona. Prvi, već ugovoren, troosovinac je s nadogradnjom tipa abroll koji stiže krajem svibnja. Isporučitelj kamiona je tvrtka Autohrvatska, a kamion je marke MAN model TGX 26.470 vrijedan 1,4 milijuna kuna.

Njega će, zajedno s nadogradnjom (navlakačem kontejnera), PDV-om i svim troškovima leasinga Flora otplaćivati pet godina. Prvi put jedno Florino vozilo opremljeno je i posebnim sustavom tzv. pametnog tempomata.

Za drugo teretno vozilo Flora upravo završava postupak javne nabave, a radi se o dvoosovinskom 15-tonskom kamionu s nadogradnjom za podizanje kontejnera, tzv. absetzkipperu. Kamion podiže i prevozi sve vrste komunalnih kontejnera, od najmanjih pa do velikih pres-kontejnera od 10 kubika. Vozilo vrijedno milijun kuna s PDV-om otplaćivat će se također preko petogodišnjeg leasinga.

Isporuka ovog kamiona planirana je za kraj ljeta ove godine. V.G.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike