Sport
DINAMO - VILLARREAL 0-1

Peh Dinama, Morenov gol iz jedanaesterca dovoljan za pobjedu Villarreala
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige na stadionu u Maksimiru izgubili od Villarreala sa 0-1 (0-1).

Villarreal je do pobjede stigao pogotkom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti.

Dinamo je bio ravnopravan šestoplasiranom sastavu španjolskog prvenstva, a na početku susreta uspio je prvi i zaprijetiti i to dva puta nakon ubačaja iz kuta u razmaku od samo minute. Prvo je Parejo u posljednji trenutak raščistio situaciju u vlastitom petercu nakon pokušaja Atiemwena, da bi nakon novog kornera Teophile-Catherine bio najviši u skoku pred vratima Villarreala, no nije bio precizan.

Kako je susret odmicao, španjolski sastav je preuzimao kontrolu utakmice, a prvu je priliku stvorio u 20. minuti kada se lijevi branič Pedraza ubacio u prazan prostor, ušao duboko u kazneni prostor Dinama, no Livaković je pravodobnim istrčavanjem ušao u udarac i sačuvao mrežu.

I kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka Villarreal je dobio priliku iz kaznenog udarca koju njegov najbolji strijelac Gerard Moreno nije propustio. Upravo je Moreno pokušao ubaciti loptu pred Dinamova vrata, no taj je pokušaj je na samoj gol-aut liniji rukom blokirao Teophile-Catherine pa je sudac Siebert pokazao na bijelu točku. Moreno je bio siguran izvođač, poslao je Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Drugo poluvrijeme ponovno je bolje otvorio Dinamo, Atiemwen je zaprijetio u početnim sekundama, no mnogo bolji je bio pokušaj Gvardiola u 56. minuti. Mladi je Dinamov branič stigao u zonu udarca, opalio sa 20-ak metara, no Rulli se ispružio i otklonio opasnost.

Susret se dodatno rasplamsao ulasom Petkovića i Kastratija u 61. minuti. Dinamo je krenuo po izjednačenje ostavljajući tako više prostora Villarrealu za protunapade. Tako je španjolski sastav u 65. minuti imao dobru situaciju za povećanje prednosti kada je Moreno lijepo podvalio loptu za Alcacera, no njegov pokušaj nije bio precizan. Samo dvije minute potom i Dinamo je imao dobru priliku kada je Petković ostavio loptu za udarac Ristovskom, ali Parejo je bio pravodoban u bloku.

U 70. minuti istaknuo se Livaković koji je odličan udarac Triguerosa, koji je potegnuo sa 25 metara, uspio izvaditi ispod same grede i odbiti u korner.

Dinamo je uspio u završnici preueti kontrolu lopte, preseliti igru na polovicu Villarrala, no više nije uspio kreirati niti jednu opasnu situaciju. S druge strane, Villarreal je imao nekoliko dobrih protunapada kojima je u konačnici nedostajao precizan posljednji pas za povećanje prednosti.

Uzvrat je za tjedan dana u Villarrealu.

Hina

Europska liga: Tri pobjede gostiju i jedan remi

Niti jedan domaćin u prvim utakmicama četvrfinala nogometne Europske lige nije uspio ostvriti pobjedu, štoviše samo je Arsenal odigrao neodlučeno na svom Emiratesu protiv praške Slavije, dok su sva tri preostala susreta okončana uspjesima gostiju.

Dinamo je izgubio u Maksimiru od Villarreala s minimalnih 0-1 golom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti, dok su Manchester United i Roma ostvarili još bolje rezultate na gostovanjima kod Granade, odnosno Ajaxa.

Manchester United opravdao je ulogu velikog favorita protiv Granade i stigao do pobjede od 2-0. Prvi je pogodak postigao Rashford u 31. minuti nakon duge lopte Lindelofa, dok je konačni rezultat postavio Bruno Fernandes iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Roma je u Amsterdamu svladala Ajax sa 2-1 iako je domaćin poveo krajem prvog poluvremena kada je Klaassen u 39. minuti odlično završio akciju u kojoj je kombinirao s Tadićem. Imao je Ajax odličnu priliku za povećanje vodstva, no Tadić u 53. minuti nije iskoristio kazneni udarac, a za toj je vrlo brzo bio kažnjen. Roma je do poravnanja stigla u 57. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Scherpena kojemu je ne odviše dobar slobodni udarac Pellegrinija prošao kroz ruke, da bi preokret kompletirao Ibanez lijepim pogotkom u 87. minuti nakon kornera.

Arsenal i Slavia su u Londonu igrali 1-1, a oba gola postignuta su u samoj završnici. Arsenal je poveo golom Pepea u 86. minuti iz brzog protunapada nakon kronera gostiju, a poravnao je Holeš u četvrtoj minuti nadoknade kada se najbolje snašao u gužvi pred domaćim vratima.

 

Dinamo Zagreb (Hrv) - Villarreal (Špa) 0-1 (Moreno 44-11m)

Arsenal (Eng) - Slavia Prag (Češ) 1-1 (Pepe 86 /Holeš 90+4)

Ajax (Niz) - Roma (Ita) 1-2 (Klaassen 39 / Pellegrini 57, Ibanez 87)

Granada (Špa) - Manchester United (Eng) 0-2 (Rashford 31, Bruno Fernandes 90-11m)

DINAMO - VILLARREAL 0-1

Stadion Maksimir.

SUDAC: Siebert (Njemačka)

STRIJELAC: 0-1 Moreno (44-11m)

DINAMO: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol (Leovac, 71) - Ademi, Jakić (Kastrati, 61); Ivanušec, Majer (Franjić, 82), Oršić (Tolić, 82) - Atiemwen (Petković, 61)

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Parejo, Capoue, Trigueros (Pena, 86) - Chukwueze (Moi Gomez, 69), Bacca (Paco Alcacer, 46), Moreno

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike