Sport
FRANCUZI ŽELE GLEDATELJE NA TRIBINAMA

Pomaknut je početak Roland Garrosa
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Lani je zbog kaosa u teniskom kalendaru pariški Grand Slam, umjesto u kasno proljeće, igran tek u jesen, nakon što je završio US Open. Ove godine bi se Roland Garros trebao igrati kao drugi Grand Slam sezone, ali ne u planiranom terminu, nego tjedan dana kasnije, od 30. svibnja.


Iz Pariza su poručili kako je ova odluka posljedica želje da se u uvjetima pandemije izazvane koronavirusom "turnir igra pred najvećim mogućim brojem gledatelja, imajući u vidu njihovo zdravlje i sigurnost".


Francuzi žele od sredine svibnja vratiti gledatelje na sportske i kulturne događaje, naravno, budu li za to stvoreni epidemiološki preduvjeti.


- Oduševljen sam što su nam razgovori s predstavnicima vlasti, predstavnicima Međunarodne teniske federacije (ITF) te s našim partnerima i televizijskim kućama, uz neprestanu suradnju s WTA-om i ATP-om omogućili da odgodimo početak Roland Garrosa 2021. za tjedan dana - izjavio je predsjednik FFT-a Gilles Moretton.


- Za ljubitelje tenisa, igrače i atmosferu prisutnost gledatelja na tribinama je vrlo važna, kao i za sam turnir koji je najvažniji proljetni sportski događaj - dodao je Moretton.
Pomicanjem Roland Garrosa u dodatni tjedan u lipnju doći će do preklapanja s dijelom sezone turnira na travi koji prethode Wimbledonu, čiji je početak u ovoj godini predviđen za 28. lipnja, 15 dana nakon završetka najvećeg svjetskog turnira na zemlji. I. Li.
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike