Regija
REKORDNA, VIŠEMILIJUNSKA ULAGANJA U SAMATOVCE

Rekonstruira se državna cesta, gradi se pješačko-biciklistička staza, pri kraju je kanalizacija
Objavljeno 9. travnja, 2021.
SAMATOVCI - Za stanovnike bizovačkog naselja Samatovci ova je godina u znaku rekordnog, višemilijunskog ulaganja u infrastrukturu.- Trenutačno se na području Samatovaca izvodi opsežna rekonstrukcija državne prometnice DC2 i izgradnja pješačko-biciklističke staze duž cijele cestovne trase, a privode se i kraju radovi u sklopu izgradnje odvodnog sustava čija ukupna vrijednost samo za Samatovce iznosi 3,7 milijuna kuna - rekao nam je načelnik općine Bizovac Srećko Vuković, dodavši da tu priči o ulaganjima u ovo mjesto nije kraj.

- Zahvaljujući potpori Osječko-baranjske županije, a na inicijativu općinske uprave izvršena je sveobuhvatna rekonstrukcija i obnova područne škole pokraj koje je izgrađen rekreacijski asfaltni rukometni teren, dječje igralište i u školskom dvorištu zasađene mlade sadnice autohtonog drveća. Zbog sigurnosti u prometu u Ulici Pere Kovačevića u blizini škole postavljeni su usporivači prometa, a uz cestu koja spaja ulice Pere Kovačevića i Zrinsko-Frankopansku u blizini škole izgrađeno je parkiralište, pristupne staze i most iznad oborinskog kanala - navodi Vuković.

Nakon upornog inzistiranja i niza upućenih zahtjeva prema službi putničkog prometa Hrvatskih željeznica, uklonjena je derutna željeznička čekaonica i izgrađeno novo stajalište, a legalizirana je i zgrada NK-a Sloga 1958. i mjesnog društvenog doma. Ispred trgovine uređeno je asfaltno parkiralište i uređen okoliš.

Nizu svojih ulaganja u Samatovce Općina Bizovac pridodala je i saniranje dvorišnog dijela društvenog doma gdje je popravljena krovna konstrukcija i ugrađena plastična stolarija. Ovaj dugo neiskorišten prostor, sada pod nazivom Edukativni centar za djecu i mlade, kada se temeljito obnovi, mogao bi se djelomično namijeniti i u područni dječji vrtić. Filijalna crkva dobila je grijanje i nove klupe, do mjesnog groblja gdje je bio makadam izgrađen je preostali dio asfaltne ceste, a u znak sjećanja na nestale i poginule hrvatske branitelje na groblju je podignut spomen-križ.

U zgradi kuće oproštaja postavljen je novi namještaj i ugrađen klima-uređaj, a uokolo groblja izgrađeno je asfaltno parkiralište, obojena ulazna ograda i postavljene klupe.

Općina je financirala izgradnju asfaltne cesta u Zrinsko-Frankopanskoj ulici i preostali dugo godina neuređeni dio u Timarićevoj ulici. Lidija Aničić
Iz općinskog proračuna financira se i tradicionalna manifestacija Dani Samatovaca i aktivnosti NK-a Sloga
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike