Osijek
KANDIDATKINJA PLATFORME MOŽEMO!

Katarina Kruhonja objavila kandidaturu za gradonačelnicu Osijeka
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Katarina Kruhonja, osječkoj javnosti poznata kao liječnica i mirovna aktivistica, biti će kandidatkinja političke platforme Možemo! za gradonačelnicu Osijeka.
Kruhonja je kandidaturu objavila u četvrtak na osječkom Trgu Ante Starčevića u društvu saborskog zastupnika Tomislava Tomaševića i grupe Osječana koji su se okupili oko političke platforme Možemo! uoči lokalnih izbora u Osijeku.

- Okupilo nas se dovoljno da možemo izići na lokalne izbore u Osijeku. Svi smo mi građanke i građani koji do sada nisu bili politički angažirani kroz političke stranke, u tom smislu sebe vidimo i predstavljamo kao građani - političari. Dakle, iz nekih svojih osnovnih profesija i zanimanja, bilo da se radi o gospodarstvu, kulturi, obrazovanju ili civilnom društvu, svi smo odabrali ući u politiku. To smo odabrali zato što mislimo da je potrebna promjena političke paradigme, da nije dovoljno samo biti pošten i moralan, potrebno je i mijenjati sustav, imati hrabrosti, žilavosti i ustrajnosti oduprijeti se sustavu koji nemilosrdnom moći vlada nad nama i koji se umrežio kroz korupciju, klijentelizam, nepotizam i neprofesionalnost, i ne samo da koči razvoj, ne samo da je prepreka dobrom životu, on zapravo predstavlja društvenu katastrofu. Mi želimo uspostaviti drugi način, želimo okupiti ljude oko stajališta da je javno dobro u centru svega, da uz suradnju, solidarnost i suosjećanje radimo na izgradnji zajednice koja će biti miroljubiva, koja će biti dobro organizirana, gdje će ljudi biti povezani brinući se jedni za druge, brinući se za životinje i prirodu - rekla je Kruhonja.

Dodala je da će im prvi korak biti žilavo se oduprijeti dosadašnjem shvaćanju politike i stvoriti prostor u kojem će javno dobro biti dostupno svima na jednak način, bez obzira na stranačku pripadnost, te pozvala građane da se uključe u kreiranje i imaginaciju jedne drugačije budućnosti Osijeka. I. Alilović

Najčitanije iz rubrike