TvObzor
BYE BYE SATURN

Krenite na svemirsko putovanje zvukom uz album Maje Posavec
Objavljeno 9. travnja, 2021.

Uvijek originalna i posebna, glazbenica i glumica Maja Posavec predstavlja svoj dugoočekivani studijski album “Bye bye Saturn”. Album je nastajao tri godine, a publika ga je imala priliku okusiti singlovima “Trnoružica”, “Biljke” i “Daleko od nas”.

“Neke pjesme već su postojale, a neke su nastale tek nedavno, kao npr. pjesma ‘Sretna’. Negdje oko Božića preslušavala sam raf mix albuma i nedostajala mi je jedna sretna pjesma, tako sam na vlastiti zahtjev napisala pjesmu za koju sam smatrala da nedostaje na albumu. Dvije pjesme, ‘Ariel’ i ‘Biljke’, dio su mog kazališnog života, prva je pjesma Daria Marušića iz predstave ‘Oluja’ kazališta Ulysses. Znala sam da ću jednog dana tu pjesmu snimiti, i evo je kao uvod u sam album. Druga je ‘Biljke’ koja je nastala tijekom rada na predstavi ‘Bilo bi šteta da biljke krepaju’ Kunsteatra, i tekst sam napisala zajedno s autorom drame Ivorom Martinićem”, ispričala je Maja.

 

 

Izlazak albuma prati i objava istoimenog singla “Bye bye Saturn”, koja je dio nagrađivanog filma “Krhko” Tomislava Šobana, u kojem je Maja utjelovila ulogu protagonistice Alme:

“Snimili smo je Ivan Kapec na bariton gitari i ja. Htjeli smo dobiti svemirsku putovanje zvukom, koje postaje intimno. Za mene je ta pjesma istovremeno i meditativna i katarzična, jer se radi o uvidu da je dobro postojano u Svemiru za svakog pojedinačno. Spoznaja da iako znamo malo, u pravom trenutku znamo dovoljno. Možda su to sve velike riječi, možda je to samo ljubavna pjesma sa zalaskom Sunca”.

Dio pjesama na albumu inspiriran je raznim pop-izvođačima poput Doris Dragović, Anne Oxe i njihovim festivalskim nastupima, a zanimljivost je i da se na albumu nalazi i jedna cover pjesma, riječ je o pjesmi “Piši mi”, grupe Magazin, koju je Maja prepjevala u “Laži i meni”, a dio teksta jedne druge pjesme grupe Magazin iskoristila je u pjesmi “Avion”:

“To je dio mog kulturalnog nasljeđa, dio mog odrastanja. Moj se glazbeni ukus izmijenio od tada, ali moje emotivno tijelo i dalje je vezano uz to razdoblje, i ja mu se u svojoj glazbi vraćam i ponovno ga stvaram iz današnjeg mjesta”.

S Majom su na albumu surađivali stalni suradnici i prijatelji Tomislav Labaš i Ivan Kapec te kolege i aranžeri Saša Jungić, Nenad Kovačić, Franjo Klinar, Marino Vinja, Damir Mihaljević, Silvio Bočić, Jurica Štelma, Berko Muratović, Dean Melki, Matej Milošev i Ivana Starčević. Dizajn albuma izradio je Plac studio, a sve fotografije potpisuje Vesna Zednik.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata