Regija
OTKLONJEN KVAR NA GLAVONOM VODOOPSKRBNOM CJEVOVODU

Voda ponovno u
đakovačkim slavinama
Objavljeno 7. travnja, 2021.
Kvar u Preradovićevoj, nastao uslijed radova na aglomeraciji, otklonjen je oko 23 sata

ĐAKOVO - Iako su radnici, angažirani na otklanjanju velikog kvara na vodoopskrbnom cjevovodu u Preradovićevoj ulici, nastalog uslijed aglomeracijskih radova, a zbog čega su bez vode ostali Đakovo i okolica od oko 18 sati, najavljivali da će on biti otklonjen do jutra, voda je đakovačkim slavinama ipak potekla još noćas oko 23 sata. Za četvrtak je gradonačelnik Marin Mandarić, obilazeći večeras mjesto kvara, najavio sastanak izvođača, investitora i nadzora na projektu Aglomeracija Đakovo, a u svezi najnovijeg, ali i dosadašnjih kvarova na mreži uslijed aglomeracijskih radova.

Podsjetimo, danas tijekom poslijepodneva veći dio grada Đakova i njegovih prigradskih naselja ostao je bez pitke vode zbog kvara na glavnom vodoopskrbnom cjevovodu u Ulici Petra Preradovića. Do kvara je, kako je večeras na licu mjesta pojasnio direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o Ivan Kočić, došlo uslijed izvođenja radova na projektu Aglomeracije Đakovo. 

Gradonačelnik Mandarić rekao je kako se uslijed izvođenja radova na aglomeracijskom sustavu ponovno dogodila greška.

– Ovo nije prvi puta, strpljenje građana i mene kao gradonačelnika polako dolazi kraju. Za sutra najavljujem sastanak s investitorom, nadzorom i izvođačima. Nedopustivo je ovo što se događa u Preradovićevoj, ali i dalje, rekao je gradonačelnik.

Konkretno, o današnjem slučaju, pojašnjenje je dao direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o. Ivan Kočiš. Kazao je kako je riječ o propustu izvođača radova u Preradovićevoj ulici.

– Otvorili su cjevovod pod tlakom u prijepodnevnim satima i dogodio se pad tlaka u gradu i naseljima koji gravitiraju našem crpilištu Trslana, rekao je Kočiš. Dodao je i kako se nada da sličnih problema više neće biti.

- Treba pojasniti da su izvođači u ovoj fazi radova trebali prespojiti na novi cjevovod koji je položen, međutim došlo je do manjka koordinacije između Đakovačkog vodovoda i izvođača radova i tom se prilikom dogodio ovaj propust rekao je Kočiš.

S.Župan

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike