Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK NIŽU POBJEDE

Nije isključeno da sezona bude produljena do svibnja
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Nakon što su riješili pitanje ostanka, košarkaši s Drave traže put do doigravanja

Košarkaši osječkog premijerligaša uživaju u najplodonosnijem dijelu sezone. Vrijednosnice Osijek kreirale su pobjedničku seriju koja traje već četiri utakmice, stoga je jasno da se nakon puno turbulencija i problema igrači Stipe Šarlije napokon mogu malo opustiti i uživati na parketu.

Odličan posao "brokeri" su napravili u prethodna dva tjedna, gdje su odreda igrali protiv izravnih rivala iz donjeg dijela poretka HT Premijer lige, što svakako daje dodatnu težinu aktualnom pobjedničkom nizu. Krajem ožujka Vrijednosnice Osijek bile su u situaciji kada ni ostanak nije bio sigurna oklada, stoga je trebalo biti i pshološki spreman izdržati najvažnija iskušenja. No već u prvoj utakmici Šarlijina momčad potvrdila je da ne pripada ugroženoj zoni. Pobjeda kontra Furnira u Zagrebu bila je okidač za ono što se potom dogodilo.

- Pribojavao sam se te utakmice u Zagrebu, Furnir nas je već dobio prije toga dvaput, a uz to smo imali i dodatnih problema sa skraćenim rosterom. No kada smo u tako važnoj utakmici zabili sto poena, bilo je očito da smo spremni izdržati svaki pritisak i potvrditi ono što se od nas očekuje. Nakon toga stigla je spretna pobjeda kod kuće protiv Alkara u posljednjim sekundama, a napokon se i nama nešto vratilo, jer u sezoni smo odigrali dosta dvoboja u kojima smo bili blizu pobjede. Nakon toga se momčad potpuno oslobodila, uz nešto više problema uzeli smo bodove kod Hermesa, a sve smo dodatno začinili posljednjim slavljem u Šibeniku. U ključnom dijelu sezone upisali smo tri gostujuće pobjede, valjda smo na najteži način dokazali da nam je mjesto u eliti - kaže Šarlija, svjestan da je bilo dosta upitnika oko njega i momčadi, posebno početkom godine kada su Osječani zaredali s čak osam uzastopnih poraza u borbi za bodove.

Sada je u kratkom vremenu sve to zaboravljeno i nadoknađeno, pa ne čudi što razmišljanja trenera i igrača idu u nekom drugom, pozitivnijem smjeru. A to znači da se razmišlja o plasmanu u doigravanje i produljenju sezone, koja bi mogla otići i u prvi dio svibnja.

- Nije nerealan naš proboj do mjesta koje vodi u play-off. Šibenik nam uz utakmicu manje bježi pobjedu, a sljedeći suparnik Zabok ima dvije pobjede viška u odnosu na nas. Ako se naš pobjednički marš nastavi i u subotu, tada nam akcije svakako dodatnu rastu. Nema više imperativa, igramo do kraja najbolje što možemo, vidjet ćemo gdje će nas to na kraju ostaviti - kaže trener Stipe Šarlija.

Nino Benčina
RASPORED “BROKERA” DO KRAJA TRAVNJA
Završnica je ligaškog dijela sezone. Preko vikenda igraju se utakmice 30. kola, a do kraja je ostalo odraditi još četiri runde. U njima će Vrijednosnice Osijek pokušati kreirati malo čudo i dokopati se doigravanja. Akcije “brokera” nisu male, osim dobre forme i raspoloženja u svlačionici nakon četiri pobjede, raspored je taj koji ostavlja vrata play-offa ne posne otvorena, ali ipak odškrinuta. U subotu u Gradski vrt stiže Zabok, potom se gostuje kod AO Škrljeva, pa slijedi posljednja domaća utakmica osnovnog dijela protiv Sonik Puntamike. U posljednjem kolu ide se Gorici. S obzirom na aktualne uspjehe, “brokeri” svakako imaju pravo na umjereni optimizam.
Najčitanije iz rubrike