Sport
VESLANJE

Na Euru u Italiji i tri Osječanina
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Nakon više mjeseci izbivanja s jakih regata i natjecanja najbolji hrvatski veslači vraćaju se na veliku scenu. Braća Sinković, braća Lončarić, Damir Martin, David Šain i društvo nastupit će na Europskom prvenstvo koje se od 9. do 11. travnja održava u talijanskom Vareseu. Prijavljeno je 629 sportaša iz 35 zemalja, a Italija, država domaćin, ima najveći broj posada na Euru. Najjača hrvatska uzdanica za medalju je dvojac bez kormilara u kojem veslaju Martin i Valent Sinković. Njih dvojica su zicer za medalju, jer svaki drugi rasplet bio bi prava senzacija.

- Mislim da će nam najveća konkurencija biti Talijani i Rumunji. Nizozemci su neugodni na prvom dijelu staze, to smo naučili prošle godine, međutim čamac dobro ide, zadovoljni smo i tim više jedva čekamo utrkivati se s drugima. Nadamo se dobroj konkurenciji, dat ćemo sve od sebe da odveslamo najbolje što znamo i onda nema straha za dobar rezultat - rekao je Martin Sinković uoči puta za Italiju.

Kao rezultat globalne pandemije COVID-19, u međunarodnoj sezoni veslanja 2020. godine održano je jedino Europsko prvenstvo, tako da je pred našim veslačima uzbudljiva natjecateljska godina s vrhuncem u Tokiju na Olimpijskim igrama kamo će Sinkovići ići braniti zlato iz Rija.

U Italiji će boje Hrvatske braniti i tri Osječanina, Anton i Patrik Lončarić veslat će u četvercu bez kormilara uz Marka Ukropinu i Ivana Pitona, a na velikoj scenu opet je i David Šain. Član Iktusa nekada je sa Sinkovićima i Damirom Martinom veslao u četvercu na pariće, koji je dominirao svijetom, a nakon što su dečki 2013. godine otišli svatko na svoju stranu, Šain je dugo tražio idealnu posadu. Početkom ove godine pokazao se dobrim u dvojcu na pariće sa Splićaninom Goranom Mahmutovićem, pa ih je izbornik Darko Mikšić uvrstio u reprezentaciju za nastup na Europskom prvenstvu. Među mušketirima put Italije krenule su i dvije hrvatske veslačice, sestre Ivana i Josipa Jurković, koje će nastupiti u dvojcu bez kormilara. I. Liović
Braća Lončarić i David Šain ovoga će vikenda u Italiji veslati za što bolji rezultat u svojim posadama
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike