Sport
ŠPANJOLSKI VILLARREAL U ČETVRTAK GOSTUJE NA MAKSIMIRU

Dinamovci su složni: Mi samo želimo napraviti još jedno čudo
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Nogometaši Dinama u osmini finala Europske lige senzacionalno su izbacili veliki Tottenham i od autsajdera postali momčad o kojoj se u Europi s uvažavanjem govori. "Modre" je taj uspjeh podigao, napunio samopouzdanjem do neba, u svakom kutku Maksimira može se čuti: "Ne bojimo se nikoga, ako smo mogli zaustaviti Mourinhove Spurse, onda možemo dobiti svakoga." Bilo bi lijepo nakon dvije utakmice dobiti prvog sljedećeg suparnika, momčad španjolskog Villarreala.


Prva četvrtfinalna utakmica eurolige igra se večeras (četvrtak) na stadionu Maksimir od 21 sat, a "dinamovci" poručuju kako idu na pobjedu, a onda u uzvratu i po prolazak. Naravno, znaju da ih čeka veliki izazov i težak zadatak, ali optimizam ih ne napušta.


- Uživamo u našem dosadašnjem postignuću, u odličnoj atmosferi u momčadi i stoga u vedrom tonu dočekujemo našeg sljedećeg protivnika. Villarreal je momčad koja zaslužuje svaki naš respekt, u dobroj je formi, pruža odlične igre kako u domaćem prvenstvu tako i u Europskoj ligi. Radi se o protivniku koji će ponovno testirati naše sposobnosti da vidimo koliko možemo, a mi vjerujemo da možemo, i to mnogo - kazao je dan prije obračuna na Maksimiru trener nogometaša Dinama Damir Krznar, koji je sjedio na klupi u onoj fantastičnoj utakmici uzvrata osmine finala kada su Oršić i "modri" protiv svih prognoza potopili Tottenham.


Atmosfera u svlačionici Dinama je, kako kaže trener, fantastična, ali zdravstveni bilten njegove momčadi baš i nije tako idiličan, posebice u samom vrhu napada.


- Teško da će Gavranović uopće konkurirati za nastup, dok je Bruno Petković odradio dva treninga, ali još nije na 100 posto. Uoči utakmice odlučit ćemo hoće li i koliko moći nastupiti. Kako sada stoje stvari, Bruno bi mogao dobiti od 15 do 20 minuta. Dobra je vijest što je Gvardiol spreman i njega očekujemo u ozbiljnom angažmanu.


Dinamo je u četvrtfinalu, ali ambicije i želje su mnogo veće. Villarreal nije laka prepreka, ali može ju se preskočiti.


- Kao što nam je Mourinho komplimentirao samim time što je u obje utakmice protiv nas postavio svoj najbolji sastav, isto tako očekujem i od Unaija Emeryja. Ni jedan nas protivnik više ne smatra autsajderom čime je i sama naša uloga otežana. No ističem kako je Villarreal ipak favorit, a mi iz sjene želimo napraviti još jedno čudo - dodao je Krznar te otkrio na koga će njegovi igrači večeras posebno paziti.
- Očekujte Dinamo malo prilagođen stilu igre Villarreala. Moramo paziti na njihova najboljeg igrača Morena koji se odlično spušta u međuprostor i stvara nemir svim momčadima na svijetu, pa tako i Barceloni, Realu i Atleticu. Nije to laka zadaća, ali imamo planove kako parirati. U fazi napada ćemo se orijentirati na našu standardnu igru, odnosno iz čvrstog bloka kretati u protunapade. Naše najveće oružje je kontinuirani napad i stoga ćemo kroz posjed pokušati ugroziti Villarreal. Također, naši veznjaci će imati neuobičajene uloge u fazi obrane, čime ćemo pokušati iznenaditi suparnika. Vjerujem u momčad, vjerujem u nas, idemo pokušati večeras dobiti Španjolce - najavio je Krznar.


Ivana Liović
Damir Krznar

trener Dinama

Čuo sam se sa Zoranom Mamićem, pričali smo o tome kakvo je vrijeme na plaži koju smo zajedno posjećivali u Dubaiju. Iznio sam mu svoje ideje o utakmici, a on mi je samo kratko odgovorio: "Nisam ja odavde."
IDEMO UŽIVATI
Jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone je mladi hrvatski reprezentativac, veznjak Lovro Majer, koji također s optimizmom čeka ogled s Villarrealom, trenutačno šestim sastavom španjolskog prvenstva koji u Zagreb stiže s nizom od pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

- Jedva čekamo utakmicu, veselimo joj se. Ona će biti nagrada za sve što smo dosad postigli, ali ne idemo samo uživati, idemo se boriti i dati sve od sebe. Vjerujem kako možemo proći dalje - kazao je Majer.
Najčitanije iz rubrike