Crna kronika
ZAPLJENA NA USKRS

Oduzeli mu 70 stabljika "trave", ali i samostrel
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Uz marihuanu, koju je sam uzgojio, policija je 45-godišnjaku pronašla i samosrel te duhan

Virovitička policija u srijedu se pohvalila većom zapljenom droge oduzete još u nedjelju, na sami Uskrs. Naime, policajci iz Policijske postaje Virovitica, na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru, proveli su pretragu doma i drugih prostorija kod 45-godišnjaka sa šireg područja Virovitice, pri čemu su pronašli 70-ak stabljika marihuane proizvedene umjetnim uzgojem, 17 različitih paketa sjemenki marihuane i 20 paketa zamotanih sjemenki u papir te dvije UV lampe, šest plastičnih vrećica s ukupno 5,25 kilograma duhana, digitalnu vagu, samostrel s optikom nepoznate marke s pripadajućih 15 strijela, zračnu pušku nepoznate marke sa 64 pripadajuće dijabole te 207 komada raznog streljiva.


- Nakon provedene pretrage nad 45-godišnjakom je zbog postojanja osnove sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja droge te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja, Zakona o trošarinama provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv 45-godišnjaka slijede prekršajna i kaznena prijava - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.


Na još dvije lokacije, u proteklih nekoliko dana u Hrvatskoj, pronađena je droga. Tako su policajci Službe kriminaliteta droga dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom sa šireg splitskog područja kod kojega je prethodno pronađeno i oduzeto pet pločica i jedna plastična vrećica sa sadržajem ukupno 510 grama hašiša.


Policajci Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nakon što je kod njega pronađeno, a potom i oduzeto oko 391 gram marihuane, četiri stabljike indijske konoplje te oprema za "indoor" uzgoj marihuane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv 40-godišnjaka i 27-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima.
Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama hrvatska je policija, u prva dva mjeseca ove godine, podnijela kaznene prijave protiv 283 osobe. Zbog omogućavanja trošenja droga prijavljene su još 52 osobe. Ipak, navedene statističke brojke niže su nego lani kada su u prva dva mjeseca 2020. godine podnesene 483 prijave zbog zlouporabe droga i 61 zbog omogućavanja njihova trošenja.


Sandra Lacić
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
PRODUŽENJE ISTRAŽNOG ZATVORA
Nastavlja se istraga protiv triju muškaraca koji su osumnjičeni za šverc 73 kilograma kokaina. Policija ih je početkom ožujka uhitila u Opuzenu, kada su pretovarali kokain koji je bio skriven među bananama. Istražni zatvor određen im je 9. ožujka, tako da će o vjerojatnom produženju istražnog zatvora izvanraspravno vijeće Županijskog suda Split odlučivati ovog tjedna. Osnovano se sumnja da su se okrivljenici 6. ožujka, prema prethodnom planu i dogovoru, povezali u zajedničko djelovanje sa za sada nepoznatom osobom iz Ekvadora, s točno određenim zaduženjima i ulogama, radi nabave i kupnje najmanje 72,9 kg kokaina te njegovog krijumčarenja u Hrvatsku preko luke Ploče, kao i daljnje preprodaje na području Hrvatske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike