Novosti
NAJAVLJUJU SMANJENJE BROJA ZAHVATA

Vinkovačka bolnica ima lijekova za tjedan dana
Objavljeno 8. travnja, 2021.
U povodu Svjetskog dana zdravlja vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je u srijedu ravnatelje zdravstvenih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije i zahvalio im na svemu što čine za spašavanje ljudskih života.


Dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, navela je kako unatoč kontinuiranoj borbi s koronavirusom svi odjeli rade redovito te smanjuju liste čekanja. Kada je riječ o isporuci lijekova, naglasila je kako je manjih problema bilo do prije nekoliko dana.


- Dobili smo 2. travnja uplatu u iznosu od 28 milijuna kuna tako da smo svim dobavljačima uspjeli podmiriti najstarije dugove. Nismo ni prije toga imali velikih problema, ali smo svakodnevno morali avansno platiti sve što naručimo, a nakon podmirivanja najstarijih dugova vjerujem kako ni ubuduće nećemo imati problema s opskrbom - poručila je dr. Bosanac.


Dr. Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci, naveo je kako trenutačno imaju dva COVID odjela i 31 hospitaliziranog bolesnika.


- Problemi se uslojavaju ne samo zbog koronavirusa nego i ograničenja veledrogerija. Sada imamo zaliha za tjedan dana, dio dugovanja ćemo platiti, no njihovi su kriteriji sve stroži i teško ih je ispuniti u kratkom razdoblju. Stoga ćemo vjerojatno biti prisiljeni zaustaviti elektivne operativne zahvate i smanjiti pogon da imamo za pokrivanje najnužnijih potreba - izjavio je dr. Šporčić, dodajući kako je trenutačni dug bolnice prema veledrogerijama oko 36 milijuna kuna.

Podsjetimo, veledrogerije su zbog dugovanja zaustavile isporuku lijekova većem broju hrvatskih bolnica, a pregovori s ministrima financija i zdravstva o vraćanju duga nastavljaju se sljedećeg tjedna. D.Korpoš
Možda ste propustili...