Regija
NOVE POTPORE PODUZETNICIMA

Za razvoj poduzetništva ide nepovratnih 750.000 kuna
Objavljeno 8. travnja, 2021.
SLATINA

Grad je objavio poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Iznos je 750.000 kn. Poziv je otvoren do 3. svibnja ili do iskorištenja sredstava.

Potpore su za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora poduzetnika početnika, subvencioniranje troškova zakupa prostora u inkubatoru, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, podmirivanje troškova pokretanja gospodarske aktivnosti, certificiranje proizvoda, subvencioniranje troškova implementacije industrijskog i grafičkog dizajna i troškova prema HZZO-u i HZMO-u za zaposlene u prvoj godini rada. Dodjeljuju se za sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, predstavljanje proizvoda i usluga, troškove priključaka na komunalnu infrastrukturu i sufinanciranje Programa razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih, poticanje razvoja učeničkih zadruga, obrazovanje poduzetnika, povećanje smještajnih kapaciteta, uzorkovanje tla, podizanje protugradnih mreža, podizanje plastenika, staklenika i trajnih nasada.

Korisnici mogu biti poduzetnici i obrtnici utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji su u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području grada, te gospodarski subjekti koji planiraju investicije, projekte ili aktivnosti koji će utjecati na otvaranje radnih mjesta. P.Ž.
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike