Regija
MILIJUN KUNA ZA ENERGETSKU OBNOVU VUKOVARSKOG VRTIĆA

U vrtiću “Vukovar 1” bilježe rast broja polaznika, ali prate i potrebe roditelja
Objavljeno 8. travnja, 2021.
VUKOVAR

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak prije dva dana u Otoku, u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, uručila je 27 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije.

Jedan od ugovora odnosi se i na grad na Dunavu, pa je dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić potpisala s ministricom ugovor na temelju kojega će se sufinancirati energetska obnova Dječjeg vrtića "Vukovar 1", na adresi Eugena Kvaternika 27. Kako su tom prigodom naveli iz Grada Vukovara, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije projekt povećanja energetske učinkovitosti toga objekta sufinancirat će u iznosu od 300 tisuća kuna.

- Taj objekt trenutačno je razvrstan u energetski razred E, stoga su troškovi za grijanje zimi, ali i oni za hlađenje ljeti, visoki. Energetskom obnovom sanirat će se slabe točke i doći do značajnih ušteda na potrošnji energije. Uvelike će se poboljšati standardi boravka u prostorima vrtića za vukovarske mališane. Cilj projekta je poboljšanje socijalne i demografske revitalizacije Vukovara, ukupna vrijednost projekta je 1.012.598,75 kuna - navode iz Grada te dodaju kako kontinuirano izdvajaju značajna sredstva za rad vrtića, što je praćeno i stalnim porastom upisane djece u vukovarske vrtićke ustanove.

Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Vukovar 1", naglasila je kako je riječ o iznimno važnom projektu, tim prije što je stolarija u tom objektu u jako lošem stanju, a budući da je riječ o financijski zahtjevnoj investiciji nastojali su u dogovoru s osnivačem (Gradom Vukovarom) naći najbolje rješenje za rješavanje toga problema.

- Vjerujem kako će radovi što prije početi, jer je stolarija loša. Radi se o vrijednoj i nužnoj investiciji koja će nam poboljšati uvjete za rad i boravak u toj zgradi u kojoj trenutačno imamo 176 mališana. Ukupno je u našem vrtiću ove pedagoške godine upisano gotovo 600 djece na svim lokacijama, s tim da su nam se roditelji javljali i nakon službenog upisnog roka te smo im nastojali izići ususret - rekla je Kulić.

Ako se trend povećanja broja polaznika nastavi i iduće godine, iz ovoga vrtića zatražit će dopuštenje za formiranje još jedne odgojne skupine koja bi, prema sadašnjim projekcijama, bila smještena u Područnom objektu Mitnica, koji je primjereno opremljen i ima dovoljno prostora za rad s dodatnom skupinom djece.
Dragana Korpoš
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a projekt će sufinancirati u iznosu od 300 tisuća kuna.
Najčitanije iz rubrike