Regija
PREDSJEDNIK NAŠIČKOG GRADSKOG VIJEĆA KAŠUBA POSJETIO FARMICU

Sve je manje pasa lutalica na ulicama
Objavljeno 8. travnja, 2021.
BREZIK NAŠIČKI

Nedaleko od Našica, u mjestu Brezik, nalazi se Farmica, Udruga koja zbrinjava i udomljuje napuštene i zlostavljane životinje i skupina volontera koja se trudi napuštenim životinjama osigurati bolji život i skrb o zdravlju dok se za njih ne nađe prikladan udomitelj. Udruga radi i na samoodrživosti, nedavno je kupila traktor kojim će obrađivati zemlju i tako sama proizvoditi hranu za životinje. Farmicu je obišao predsjednik Gradskog vijeća grada Našica i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba koji često posjećuje Farmicu zbog posla koji obavlja kao veterinar. Prilikom svog obilaska naglasio je kako je Farmica izvrstan primjer gdje je uloženo puno truda i entuzijazma u zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica, no i brojnih drugih životinja. Također je istaknuo dugogodišnju odličnu suradnju Grada i Farmice.

- Zahvaljujem predsjednici udruge Ivani Varkonji i svim volonterima koji su uložili puno truda u Farmicu. Na Farmici imamo lijep primjer gdje možemo vidjeti trud i entuzijazam u zbrinjavanju pasa i mačaka lutalica. Veterinarski posao radim 20-ak godina i vidljivo je kako se situacija s nezbrinutim životinjama popravlja iz godine u godinu, te je sve manje pasa lutalica na našim ulicama. Upravo veliku zaslugu tu ima udruga Farmica i ljudi dobre volje koji pomažu prilikom zbrinjavanja. U ime Grada moram reći kako s Ivanom imam dugogodišnju suradnju. Naša suradnja je oduvijek bila na dobrom nivou, a sad je ispred nas i novo vrijeme u kojemu ćemo se i dalje brinuti o zaštiti životinja za dobrobit naše zajednice - istaknuo je Kašuba.

Predsjednica udruge Farmica Ivana Varkonji istaknula je odličnu dugogodišnju suradnju s Krešimirom Kašubom koji im je puno pomogao oko liječenja životinja, ali i oko zemljišta kako bi mogli izgraditi sklonište za napuštene i nezbrinute životinje.

- Krešimir Kašuba, naš veterinar, već se udomaćio ovdje na Farmici jer naša suradnja seže još dok smo bili Građanska inicijativa, dakle prije nekih sedam-osam godina. Tada smo bili ograničeni u nekim planovima, a on nam je puno pomogao oko zemljišta kako bismo mogli izgraditi sklonište za napuštene i nezbrinute životinje. U veljači smo potpisali i ugovor s Gradom Našicama o zbrinjavanju pasa lutalica – rekla je Varkonji. M.K.S.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike