Kultura
UDRUGA ZA UMJETNOST I STVARALASˇTVO REART - OSIJEK

Stižu putujuća izložba i radionica
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART - Osijek ovog vikenda organizira putujuću izložbu i radionicu "Bez granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj".

Tijekom prošle godine neke od članica kolektiva Žene ženama u Živom ateljeu DK učile su o keramici koristeći mješavinu različitih glina, uključujući lokalne gline i glazure, i učile o gong fu dijeljenju/pripremanju kineskog čaja te su ta iskustva povezale s lokalnom divljom glinom. Ta iskustva i znanja sada bi željele s vama podijeliti ovom putujućom izložbom i radionicama pod nazivom "Bez granica: žene ženama, razgovor oko keramike i čaja". Ovaj projekt realizira se kroz program mreže Clubture (CTHR) uz donacije Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za civilno društvo Razvoj kroz njihov projekt Čvorišta znanja. Izloženi radovi rezultat su dugotrajnog bavljenja keramikom.

Od 19 sati do 22 sata u Tvrđi u prostoru organizacije Slama (Ulica Kamila Firingera 3) otvorena je izložba keramike za posjetitelje, a od 19.30 bit će Prezentacija o Živom ateljeu DK, o keramičkom postupku i projektima. Maske su obvezne!

U subotu je na redu izlet s Udrugom REART, traženje i kopanje lokalne divlje gline, a u nedjelju se ponovno može pogledati izložba, i to od 10 do 13 sati. Ako vremenske prilike dopuste, posjetitelji mogu pogledati ili se čak pridružiti radionici obrade i pripreme divlje gline prikupljene u subotu.

Radionica Gong fu čaja održat će se u nedjelju od 10.30 do 13 sati, samo za osobe koje se na vrijeme prijave jer su mjesta ograničena. Naučite kako koristite gong fu set za čaj (cha shi). Isprobavanjem različitih vrsta kineskog čaja bit će govora o njegovu povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

Održat će se na travnjaku ispred Tvrđe, u prostoru organizacije Slama, također uz obvezene maske. Za povećanu udobnost ponesite vlastiti jastučić. Prilaz je moguć za osobe u kolicima. Za radionicu čaja se zbog ograničenog broja sudionika obratite udruzi REART preko Facebook inboxa ili Instagrama (@ udruga.reart), e-poštom na adresu udrugareart@gmail.com najkasnije do subote navečer.

- Posebno zahvaljujemo organizaciji Udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART (Osijek) za njezin entuzijazam, suradnju i pružanje prostora u kojemu se održava naša prva putujuća izložba i radionica. Sve ovo bilo bi nemoguće bez neprocjenjivog truda i resursa naših članova/volontera. Zahvaljujemo Anji Slapničar i Lidiji Boševski na velikodušnom vođenju radionica keramike, te fotografima Borisu Bercu i Siniši Glogoškom na slikama korištenim na izložbi - poručuju iz Živog ateljea. T.K.
O Živom ateljeu DK
Živi atelje DK je nezavisna, interdisciplinarna, nevladina i neprofitna organizacija usredotočena na podršku umjetnosti i suradnju s umjetnicima. Udruga u svome radu naglasak stavlja na propitivanje identiteta i razumijevanje drugosti kroz aktivnosti koje povezuju lokalnu i međunarodnu zajednicu u umjetničkom procesu.
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike