Sport
NE ŽELE RISKIRATI S KORONAVIRUSOM

Sjevernokorejci neće u Tokio
Objavljeno 7. travnja, 2021.
Sjeverna Koreja neće sudjelovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportaše usred pandemije koronavirusa, priopćilo je tamošnje ministarstvo sporta.


Odluka je donesena još 25. ožujka na sastanku olimpijskog odbora Sjeverne Koreje, ali se čekao ovaj tjedan sa službenom objavom, priopćilo je ministarstvo sporta S. Koreje na svojoj internetskoj stranici.


- Odbor je odlučio ne sudjelovati na 32. Olimpijskim igrama kako bi zaštitio sportaše od globalne zdravstvene krize izazvane koronavirusom - objavljeno je iz Sjeverne Koreje. U objavi stoji kako se na sastanku razgovaralo i o načinima za razvoj profesionalnih sportskih tehnologija, osvajanju medalja na međunarodnim natjecanjima i promicanju javnih sportskih aktivnosti tijekom sljedećih pet godina.


Olimpijske igre u Tokiju, lani odgođene zbog pandemije koronavirusa, ove godine bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza.


Ovo je prvi put od 1988. godine i bojkota ljetnih Igara u Seulu da Sjeverna Koreja, zemlja koja tvrdi da nema ni jedan slučaj obolijevanja od COVID-19, neće nastupiti na Olimpijadi.

Inače, službeni Seul i Pjongjang objavili su početkom travnja da će istaknuti zajedničku kandidaturu Južne i Sjeverne Koreje za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032. godine, a kako je ustvrdio Reuters, ovaj postupak Sjeverne Koreje korak je unatrag i u tim planovima. H
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana