Sport
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Okrnjena repriza finala 2020., Porto dodatno motiviran
Objavljeno 7. travnja, 2021.
U Sevilli i Münchenu u srijedu se igraju preostale dvije četvrtfinalne utakmice nogometne Lige prvaka. Zbog epidemioloških mjera Porto i Chelsea će oba svoja dvoboja odigrati na neutralnom terenu stadiona Ramon Sanchez-Pizjuana, a Bayern će na svojoj Allianz Areni tražiti prednost pred uzvrat protiv PSG-a.


Porto je u osmini finala izbacio Juventus, stoga je jasna ljutnja koju su u redovima portugalskog prvaka izazvali neki nekontrolirani izljevi radosti sa suparničke strane nakon što ih je ždrijeb spojio. U Portu su to doživjeli kao podcjenjivanje, što će trener Conceicao sigurno iskoristiti za dodatnu motivaciju svoje momčadi.


- Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, ali spremni smo, ostao je još samo poneki detalj za odlučiti. U životu ništa nije nemoguće, a posebno u nogometu. Volio bih da je Chelsea dobio prošli susret, jer takve situacije znaju razmrdati momčad i učiniti je još opasnijom - aludirao je trener Porta na "peticu" suparnika prošlog vikenda, što je bio prvi poraz Chelseaja pod vodstvom Tuchela. Dobra vijest za trenera našeg Matea Kovačića je da ima na raspolaganju sve igrače, što znači da su se od ozljeda dovoljno oporavili Pulisic, Kante i Abraham da budu u kadru.


- Bit će težak susret, ali imam osjećaj da ćemo proći Porto. Vrlo su iskusni u ovom natjecanju, često prvaci Portugala, što im svakako donosi pobjednički mentalitet. Međutim, i mi smo jaki, vjerujemo u sebe i da ćemo proći u četvrtfinale.


Dvoboj Bayerna i PSG-a repriza je lanjskog finala u kojem će obje momčadi večeras ući s prorijeđenim kadrom. Svakako najveći hendikep za branitelja naslova je izostanak Lewandowskog, a osim njega nema ni Coste ni Tolissa. Kod Parižana nedostaju Paredes, Verratti, Bernat, Florenzi, Icardi i Kurzawa, dok je upitan Danilo.
- Ovo je novi susret, a PSG vodi novi trener. No, ukupno se nije previše toga promijenilo u odnosu prema finalu prošle godine. Moramo biti organizirani kada budemo imali posjed, a nakon što izgubimo loptu, moramo biti spremni odmah stvoriti pritisak. PSG ima vrlo jaku obranu, a napad im je izvanredan. Moramo im suziti koridore za dodavanja, što znači napraviti pritisak na igrača s loptom što je brže moguće. Neuer je bio sjajan prošle godine u finalu, ne znam hoće li to biti u podsvijesti njihovih napadača, no svakako je naša prednost imati takvu svjetsku klasu na vratima - rekao je trener Bayerna Flick u najavi večerašnjeg susreta, desetog između ova dva kluba, a omjer je trenutačno 5-4 za Parižane u pobjedama. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike