Osijek
DRUGA ETAPA GRADNJE

Biciklistička će staza i kroz Bilje
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Nakon završene prve etape gradnje biciklističko-pješačke staze od Bilja do Osijeka, nastavljeni su radovi na toj prometnoj infrastrukturi. Kako doznajemo od načelnika Općine Bilje, prošle godine odrađen je veliki posao od ulaza u Bilje prema Osijeku, a sada je krenula druga etapa planiranih radova u samom naselju, odnosno nastavlja se gradnja od ulaza u Bilje dionica staze kroz Blatnu ulicu.

- Riječ je o najfrekventnijoj biciklističkoj stazi u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, u smislu dnevnih migracija, jer ju koriste brojni stanovnici općine za svakodnevni odlazak do Osijeka. Također, ova staza ima značaji faktor i u razvoju turističkih potencijala naše općine, brojni Osječani i turisti Bilje rado posjećuju na biciklu. Staza se proteže i na područje Grada Osijeka (1,7 kilometara), dok se ostalih šest kilometara nalazi na području naše općine. Općina Bilje i Grad Osijek izradili su projekt obnove, svatko svoga dijela staze koji je apliciran kao dio projekta integriranih teritorijalnih ulaganja, u kojem smo dobili određena sredstva za investiciju. Vrijednost projekta je 9.276.718,23 kune, nepovratna sredstva 7.469.169,05 kuna, projekt je sufinanciran sredstvima iz programa Kohezijskog fonda – kaže biljski načelnik Cickaj.

Dodaje da s ovom investicijom olakšavaju dolazak svima koji će rado posjećivati ne samo naselje Bilje, nego i ostala naselja, uživajući u raznovrsnoj turističkoj ponudi, ali i u dvorcima koji će imati veliku ulogu u primamljivanju gostiju.

- U Parku prirode Kopački rit "Kompleks Tikveš" napreduje i gotovo se završava, a u tijeku su pripreme i za obnovu Dvorca Eugena Savojskog, u Bilju, riječ je o projektu koji, kao suvlasnici vrlo važnog objekta kulturne baštine, Općina Bilje radi zajedno s Osječko-baranjskom županijom kako bi ga privela turističkoj i edukativnoj namjeni - kaže Željko Cickaj.D.P.

Darko Pejić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike