Crna kronika
PODMETNUO DVA POŽARA NA USKRS

Sakrio se i gledao gašenje požara
Objavljeno 6. travnja, 2021.

Dvadesetsedmogodišnji mladić podmetnuo je dva požara na području Zaprešića na Uskrs. Dok su vatrogasci gasili prvi podmetnuti požar, mladić se, krijući se, sve gledao.

- U nedjelju oko 2.30 sati, s namjerom ustrajnosti izazivanja požara, a zanemarujući činjenicu da takvom općeopasnom radnjom dovodi u opasnost imovinu većeg opsega, u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Zaprešiću, otvorenim plamenom izazvao je požar unutar plastičnih kontejnera trgovačkog društva iz Zaprešića, koji su pri tome potpuno izgorjeli. Požar se potom proširio na limeni kiosk poduzeća iz Zagreba zbog čega su unutrašnjost kioska i artikli koji su se u njemu nalazili djelomično izgorjeli, a požar je zahvatio i izazvao djelomično izgaranje dvaju stupova električne energije i telekomunikacije kao i jednu plastičnu kantu za otpad. Nakon izazivanja požara osumnjičeni se sakrio u napušteni objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini gdje se i skrivao otprilike pola sata, dok su za to vrijeme vatrogasci zaustavili daljnje širenje podmetnutog požara - doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke. Kako dalje navode iz policije, nakon navedenog 27-godišnjak je, sumnja se, oko 3.50 sati izišao iz napuštenog objekta i došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici te i tamo otvorenim plamenom izazvao požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. U tom su požaru izgorjela invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža. Tijekom širenja požara i pod utjecajem djelovanja topline zapalila su se aluminijska i metalna vrata te su nastala oštećenja u obliku taljenja metala i začađenja sanitarnih prostorija, a oštećene su i staklene stijenke vrata poljoprivredne ljekarne. Oštećenja su nastala i na aparatu za kavu.

Nakon što je podmetnuo i drugi požar, 27-godišnjak je otišao s mjesta događaja, no policajci su ga primijetili.

- Budući da je svojim izgledom odavao sumnju na to da je riječ o osobi koja se može dovesti u vezu s tim događajima, priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Materijalna šteta zasad je neutvrđena, cijeni se većom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu - dodaju iz PU zagrebačke. Mladi piroman osumnjičen je za dva kaznena djela "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom". S.Lacić
Policija je 27-godišnjaka uhitila nakon podmetanja drugog požara u Tržnoj ulici
2

požara je 27-godišnjak podmetnuo u nešto više od sat vremena u Zaprešiću
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike