Svijet
HRVATSKE STRANKE U BIH OPTUŽUJU ČLANA PREDSJEDNIŠTVA

"Komšić uzurpira prava Hrvata"
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Hrvatske stranke u BiH oštro su kritizirale Željka Komšića zbog slanja non-papera o stanju u BiH, optužujući ga da sramoti zemlju.


Hrvatski član tročlanog državnog vrha je šefovima diplomacija EU-a poslao dokument u kojemu optužuje Hrvatsku i Srbiju za miješanje u unutarnja pitanja BiH i kritizira europske predstavnike da podilaze hrvatskoj strani.
Hrvatski narodni sabor BiH (HNS) nazvao je Komšića drugim bošnjačkim članom tročlanog predsjedništva, aludirajući da nije izabran glasovima Hrvata, nego Bošnjaka koje u predsjedništvu predstavlja Šefik Džaferović. Treći član je Milorad Dodik. "HNS BiH najsnažnije osuđuje non-paper o BiH koji je drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić uputio u Bruxelles i New York. Ukazujemo međunarodnim partnerima na non-paper kao još jedan dokaz konstantne zlouporabe državnih institucija", priopćio je HNS. Dodaje da je Komšić iznio "neukusne optužbe o međunarodnim partnerima u EU-u i SAD-u i njihovim predstavnicima u BiH". "Optužbe o pristranosti, neodlučnosti, političkom podilaženju i nemaru diplomatsko su sramoćenje BiH... uzurpatora prava hrvatskog naroda u BiH", ocjenjuje HNS u BiH. Smatra da je Komšićev istup znak nervoze dok se radi na izmjenama izbornog zakona koje neće pogodovati "uzurpatorima". H
Najčitanije iz rubrike