Sport
ODBOJKAŠI(CE) S DRAVE PROTIV MLADOSTI ZAKLJUČILI LIGAŠKI DIO

Serija "mursaša" stala na Savi, Osijek završio sezonu
Objavljeno 6. travnja, 2021.

Najbolji odbojkaški klubovi u državi priveli su kraju borbu za superligaške bodove. Posljednja, 22. runda, osječkim je odbojkaši(ca)ma donijela istog suparnika. ŽOK Osijek je u Gradskom vrtu ugostio lidera i aktualnog prvaka, Mladost, dok su odbojkaši s Drave protiv istoimenog kluba igrali veliki derbi na njegovom parketu.


Mursa-Osijek stigla je na Savu kao jedina neporažena u sezoni, te lider Superlige. Kući se vratila s prvim porazom (0:3) i padom za jedno mjesto u poretku. Do posljednje runde "mursaši" su ostvarili impresivan pobjednički niz, dobili su čak 19 utakmica u borbi za bodove, plus dodatne četiri u Kupu Hrvatske koji su i osvojili. Nepobjedivost je potrajala u 23 utakmice i više od šest mjeseci, ali svakoj seriji jednom dođe kraj. Ovaj poraz znači da će momčad Marija Tepperta u polufinale doigravanje (starta 10. travnja) krenuti kao drugi nositelj, te će u toj seriji imati prednost domaćeg parketa protiv trećeplasiranog Splita. Polufinale se igra na dvije pobjede, kao i finalna serija, za koju će se u drugom polufinalu boriti Mladost i Ribola Kaštela. Recimo i da su sezonu zaključili odbojkaši Marsonije, Brođani su završili na osmoj poziciji.


Iako su prije završnog kola upisale dvije pobjede, odbojkašice Osijeka bile su svjesne da neće hat-trickom zaključiti prvenstvo. U goste je stigao vodeći sastav, koji je bez problema opravdao ulogu favorita. Dobro, manjih problema "mladostašice" su imale kada se to najmanje očekivalo, u trećem setu, u kojemu je trener Tomo Paun na parket poslao pričuvni kadar, koji je natjerao favorita da jači angažman. No poraz 0:3 (16:25, 11:25, 20:25) bio je neizbježan, kao i očekivan.

- Priželjkivali smo za kraj malo bolji otpor objektivno kvalitetnijem sastavu. Mladost je bila koncentrirana od samog početka, a malo smo ih ipak uspjeli zaskočiti u trećem setu. Davao sam tijekom sezone prigodu svim igračicama, tako je bilo i u posljednjoj ovosezonskoj utakmici - kaže trener odbojkašica Osijeka, koje su u konačnici zauzele deveto mjesto. Jedno ispred završila je Enna Vukovar, koja je posljednju utakmicu dobila kod kuće protiv Poreča 3:0 (10, 12, 21). Mladost će pak u doigravanju igrati protiv Dinama, a drugi par su Marina Kaštela - Kaštela. N. Benčina
Tomo Paun

trener ŽOK-a Osijek

Priželjkivali smo za kraj malo bolji otpor objektivno kvalitetnijem sastavu. Mladost je bila koncentrirana od samog početka, a malo smo ih ipak uspjeli zaskočiti u trećem setu. Davao sam tijekom sezone prigodu svim igračicama, tako je bilo i u posljednjoj ovosezonskoj utakmici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike