Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK NIŽU POBJEDE

Nakon Baldekina sve bliži obzori doigravanja
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Uspjeli su košarkaši Vrijednosnica Osijek ostvariti nešto što im ove sezone još nije pošlo za rukom. Dobili su "brokeri" i četvrtu utakmicu zaredom u HT Premijer ligi, u sklopu 29. kola u gostima je pala i Šibenka. Do slavlja na Baldekinu momčad Stipe Šarlije stigla je potpuno zaslužno jer je držala rezultatsku prednost svih 40 minuta. Na kraju je završilo 93:81 (23:16, 20:20, 24:24, 26:21), što znači da su "brokeri" ponovo bili raspucani i razigrani. U pobjedničkoj seriji dvaput se zabijalo preko "stotke", ostao je dojam da su mogli imati troznamenkasti učinak i u Šibeniku da je trebalo, ali nije.


- Mi smo na istom mjestu dobro odigrali i prije dva mjeseca, ali nismo izdržali u završnici. Sada smo sve imali od početka pod kontrolom, domaćin nam se samo u nekoliko navrata uspio približiti, ali smo u tim trenutcima ostali dovoljno čvrsti da ne dopustimo preokret. U dobrom smo ritmu, nakon što smo potvrdili ostanak još smo malo opušteniji, a to se vidi i na parketu gdje zaista uživamo i pružamo dobre partije - pričao je nakon nove pobjede trener Šarlija, koji je od svojih igrača dobio pravu reakciju u trenutcima kada je to bilo i najpotrebnije. Dodatno veseli podatak da su tri od ove četiri pobjede ostvarene u gostima. Prije Furnira u Zagrebu, gdje je i krenuo ovaj niz, Vrijednosnice Osijek su ove sezone dobile samo jednu na strani (Sinj), a sada su u osam dana triput rastužile domaćine.


U Šibeniku je Šarlija imao kvartet koji je ostvario zavidne brojke. Tako je kapetan Robert Kujundžić zabio 29 poena, uz deset skokova i dvije asistencije. Pavao Paić je svom bivšem klubu ubacio 23, uz deset skokova i tri dodavanja. Svestran je bio Vito Porobić s 19 poena, devet asistencija i sedam skokova, kao i Arijan Lakić (7p, 10sk, 9as). Šime Lisica dodao je 14 poena, onaj jedan preostali djelo je Đorđa Topolovića.

Nakon ovakvog niza jasno da se više ne razmišlja o borbi za ostanak, već su misli usmjerene k proboju u doigravanje. Donedavno je to izgledalo kao nemoguća misija, a sada ni osmo mjesto nije nedostižno. Bit će i bliže ako se serija nastavi u subotu u Gradskom vrtu i kapitulira Zabok. N. Benčina
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike