Regija
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Oprema budućim vulkanizerima
Objavljeno 5. travnja, 2021.
SLATINA

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i demografiju Martina Bunić posjetili su Industrijsko-obrtničku školu i razgledali opremu za buduće vulkanizere čiju je nabavu financirala Županija.

– To je oprema koju rijetko koja škola ima i koja će poboljšati i olakšati obučavanje učenika za budući rad. Možda to nije velika novčana vrijednost, stajala je 22.000 kuna, ali je izuzetno vrijedna oprema za učenje i praksu. Nije ovo prvo ulaganje, jer prije nekoliko godina već smo za radionicu nabavili dizalicu, ali dodatna oprema pokazuje da se škola kao Centar izvrsnosti pri našoj županiji razvija u dobrom smjeru – rekao je župan.

– Nabavom strojeva ispunili smo i posljednji uvjet nužan za odrađivanje nastavnog plana i programa u 3. razredu za učenike zanimanja automehaničar. Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme uvesti i obrazovanje za vulkanizere, deficitarno zanimanje kojega u posljednje vrijeme nije bilo. Za to zanimanje na našem području veća je zainteresiranost poslodavaca koji nemaju radne snage, jer prekvalifikacije su skupe, i jedino se u Zagrebu zainteresirani mogu prekvalificirati u zanimanje vulkanizera. Vjerujem da će biti zainteresiranih učenika, ali to će biti upisna politika 2022./2023. godine.

Zahvalu čelnicima Županije uputio je i profesor automehaničara Tomislav Zorko. Naglasio je da su im nabavljeni strojevi montirka i balansirka od neprocjenjive vrijednosti, jer su učenici 3. razreda za zanimanje automehaničara dio praktične nastave montaže i balansiranja guma do sada odrađivati kod obrtnika vulkanizera, a sada će sve potrebne radnje vezane uz mehaničarsko i vulkanizersko naukovanje moći obavljati u svojoj radionici. Učenici škole i prof. Zorko kratkom prezentacijom pokazali su gostima kako se automobilska guma skida s kotača i balansira.

U znak zahvalnosti za podršku prilikom apliciranja projekta za kupnju spomenutog radnog stroja i financijske injekcije slatinskom Centru izvrsnosti, ravnatelj je kao mali znak pažnje uručio županu Androviću i pročelnici Bunić unikatne predmete, radove učenika Industrijsko-obrtničke škole. P.Ž.
Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike