Autoglas
PREPOZNATE PREDNOSTI PLATFORME NEOSTAR.COM

Hrvati su sve spremniji na online kupnju automobila
Objavljeno 6. travnja, 2021.
U samo dva i pol mjeseca Neostar.com ostvario je 3,5 milijuna pregleda stranice, i zabilježio 360.000 jedinstvenih korisnika. Putem platforme obavljeno je 515 kupoprodajnih transakcija i prva potpuno online kupnja rabljenog vozila Zagreb, 30. ožujka, 2021

Iako je bilo početne neizvjesnosti, prva hrvatska platforma i online rješenje koje objedinjuje procese kupnje, prodaje i održavanja rabljenih automobila Neostar.com, ostvarila je odlične rezultate u prvim mjesecima rada. Od 15. siječnja do kraja ožujka platforma je sakupila više od 3,5 milijuna pregleda stranica te je zabilježeno više od 360.000 jedinstvenih korisnika, a na temelju platforme dogovoreno je 515 prodajnih transakcija za vozila koja imaju jamstvo treće strane, odnosno Neostara.

U Hrvatskoj je tržište rabljenih automobila čak pet puta veće od tržišta novih automobila, dok je u Europskoj uniji tržište rabljenih vozila tri puta veće. Visok broj pregleda platforme u samo dva mjeseca od lansiranja pokazuje da je tržište rabljenih vozila u Hrvatskoj spremno za disrupciju kojom se uvode nova pravila u prodaju i kupnju rabljenih automobila. Odlični početni rezultati rada platforme potvrđuju da hrvatski korisnici i potencijalni kupci rabljenih vozila imaju potrebu za većom sigurnosti kupoprodajnog procesa na tržištu rabljenih vozila, za neovisnom kontrolom automobila koja se prodaju, a posebno za izdanim jamstvom, što korisniku u konačnici pruža sigurnost koju svi želimo.

Na platformi korisnici mogu oglasiti prodaju vlastitog vozila, kupiti rabljeno vozilo, ili dogovoriti servisnu uslugu. Sve tri usluge osmišljene su na način da korisnicima pruže maksimalnu transparentnost i sigurnost.

Svako vozilo na platformi pregledano je od strane Neostar inspektora u 60 ključnih točaka, a sigurnost online prodajnog procesa razvijen je do točke u kojem prodavatelj ne može dobiti novac na račun dok Neostar.com dodatnim pregledom kod isporuke vozila ne verificira da je automobil u jednakom stanju kao i prilikom inicijalnog pregleda.

Kupci automobila mogu uživo provjeriti i testirati vozilo koje su vidjeli na platformi, ali je proces kupnje vozila moguće obaviti i u potpunosti online.

Neostar.com prošlog je tjedna ostvario prvu upravo takvu kupnju, i to automobila starog 13 godina, a cijeli je proces od početka do kraja u potpunosti realiziran bez fizičkog povezivanja prodavatelja i kupca. M.Bugarić
Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce