Osijek
POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

Učenici sutra počinju prodavati prijesadnice
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek od srijede, 7. travnja, počinje prodavati prijesadnice povrća, cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, i to ispred plastenika u dvorištu škole, u Jadrovskoj ulici 20. Cijena prijesadnica i ove je godine niža od uobičajene tržišne cijene i iznosi tri kune, osim prijesadnica lavande, tamjana, smilja, ružmarina i kadulje, koje stoje pet kuna te sukulenata, koji stoje deset kuna.


Prodaja će se odvijati radnim danom od 9 do 12 sati, uz napomenu da ponesete svoju ambalažu za prijesadnice ako ne želite platiti gajbicu koja u školi stoji osam kuna.


Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek već godinama je prava oaza prijesadnica, a ove ih je godine čak 50.000! Čak je i u vrijeme prošlogodišnjeg lockdowna prodano gotovo sve, i to zahvaljujući profesorima i zaposlenicima koji su ih održavali i naposljetku sve uspjeli plasirati na tržište.


- Iznimno je važno to što u svemu sudjeluju naši učenici, i to u nekim smjerovima tijekom praktične nastave, dok agrotehničari imaju vježbe u sklopu strukovnih predmeta. Uz epidemiološke mjere građani mogu doći i kupiti prijesadnice čije su cijene ispod tržišnih, odnosno i upola jeftinije. Inače, među kupcima mnogo je roditelja, a učenici im uvijek s ponosom predstavljaju ono što su sami uzgojili. Uoči početka prodaje imali smo brojne upite, ne samo roditelja, nego i ostalih zainteresiranih kupaca, i sa zadovoljstvom mogu reći da ih ovdje čekaju tisuće kvalitetnih prijesadnica - poručio je ing. Marić.

Iz školskog plastenika tako možete odabrati timijan (majčinu dušicu), limunsku travu, pčelinju metvicu (matičnjak), paprenu metvicu (mentu), mažuran, ljekovitu kadulju (žalfiju), krupnolisni bosiljak, plavi bosiljak, origano, vlasac, pelin, kim, anis, ružmarin, lavandu, smije, korijander, više vrsta paprike, i ljute i slatke, feferone, rajčice, patlidžan, cvjetaču, kupus, brokulu, kelj pupčar, kelj, celer, peršin, krastavce, razne konzumne i ukrasne tikve i bundeve te razne vrste cvijeća...


Ivan Alilović
50.000

prijesadnica uzgojili su ove godine učenici Poljoprivredne i veterinarske škole i njihovi nastavnici
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike