Osijek
U DEFILEU ULICAMA, BEZ DRUŽENJA NA TRGU

“Motozeke” s darovima
u Bilju, Sarvašu i “Daru”
Objavljeno 5. travnja, 2021.
Moto klub Osijek i ove je godine održao tradicionalnu akciju darivanja djece pod imenom "Motozeke 2021", no cijela je akcija bila prilagođena situaciji, tako da nije bilo organiziranog druženja s djecom u središtu Osijeka. Ipak, motociklisti su se u subotu, u organiziranom defileu, provezli ulicama, naravno, uz pratnju prometne policije, a priredili su i darove za djecu u udruzi "Dar", kao i za djecu u Sarvašu. Dan prije posjetili su djecu u Bilju. Pri tome su se ponašali u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje podrazumijevaju distancu, a i broj motorista bio je manji nego što je to uobičajeno.

- Za Uskrs tradicionalno dolazimo u udrugu "Dar" kako bismo razveselili djecu s poremećajima iz spektra autizma. No moram istaknuti kako su nam cijelim putem prolaznici mahali, a drugi sudionici u prometu trubili. Drago nam je što smo djeci i sugrađanima poklonili osmijeh - rekao nam je Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek.

Uz što manje kontakta, ipak nije moglo izostati fotografiranje s članovima udruge "Dar", a slično je bilo i po dolasku u Sarvaš, gdje je Mjesni odbor, na nogometnom igralištu, okupio svu djecu. Bošnjak ističe kako su u petak, u Bilju, posjetili i darivali djecu koja treniraju nogomet u NK Bilje, njih 70-ak, a potom su produžili do Dječjeg vrtića "Grlica”.

- Nadam se da će dogodine “Motozeke” opet biti u starom izdanju, bez ograničenja zbog pandemije - poručio je Bošnjak. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike