Osijek
ODSJEK ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI FFOS-A

Cilj je projekta DECriS poboljšati svrhovitost i kvalitetu online učenja
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek nositelj je projekta DECriS - Digital Education for Crisis Situations: Times When There is no Alternative (2020-1-HR01-KA226-HE-094685), koji je prihvaćen na javnom pozivu Erasmus+ programa, čiji je cilj podržati razvoj digitalnog obrazovanja i primjenu kreativnih rješenja kao odgovor na izazove u obrazovanju nastale tijekom COVID-19 pandemije.

Cilj je projekta stvoriti okvir za pravilno usvajanje otvorenih obrazovnih sadržaja (Open Educational Resources) općenito, a posebno u kriznim situacijama, čime se nastoji poboljšati kvaliteta online učenja, smanjiti osjećaj izolacije uobičajen u situacijama poput posvemašnjeg zatvaranja (lockdown) te podržati nastavnike i studente u njihovu razvoju, posebno u smislu prilagodljivog, personaliziranog i svrhovitog učenja. Također, projekt ima nekoliko specifičnih istraživačkih ciljeva čija se realizacija temelji na primjeni inovativnih digitalnih tehnologija, usavršavanju digitalne kompetencije, razvoju inovativnih kurikuluma i obrazovnih metoda te ostvarivanju međunarodne suradnje, odnosno suradnje sveučilišta i poslovnog sektora.

Projekt obuhvaća šest intelektualnih ishoda, četiri događaja s multiplicirajućim učinkom te četiri aktivnosti među kojima se ističu međunarodna konferencija “International Conference on digital transformation and inclusiveness of the universities in the time of crisis situations”, koja će se održati u proljeće 2023. godine u Osijeku te Ljetna škola “DESS 2021”, koja će se održati u rujnu ove godine, također u Osijeku.

Glavni su partneri Odsjeka za informacijske znanosti Sveučilište u Barceloni, Španjolska; Sveučilište Hildesheim, Njemačka; Sveučilište za knjižnične studije i informacijske tehnologije, Bugarska te Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (SRCE). Tu su još i četiri pridružena partnera: Sveučilište u Sarajevu i Sveučilište u Mostaru, Bosna i Hercegovina; Odjel za knjižničnu i informacijsku znanost iz St. Petersburga, Rusija i Sveučilište Wellington, Novi Zeland.

Projekt je počeo 1. ožujka 2021., i trajat će dvije godine, a sve su ostale informacije o projektu dostupne na poveznici http://decris.ffos.hr/ I.R.G.
Podržati razvoj digitalnog obrazovanja i primjena kreativnih rješenja kao odgovor na izazove u pandemiji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike