Kultura
PLANIRAJU VIŠE OD 50 DOGAĐANJA

Izložbom fotografija počeo završni mjesec EPK u Rijeci
Objavljeno 5. travnja, 2021.
U Exportu u Rijeci otvorena je izložba fotografija "Retrovizor 2020 - foto galerija EPK", kojom počinje završni mjesec projekta Europske prijestolnice kulture. Izložba predstavlja fotografije 25 autora koje oslikavaju različite aspekte projekta EPK protekle četiri godine, od vremena kad je Rijeka dobila tu titulu. Na fotografijama su zabilježeni trenuci stvaranja i izvedbe programa, umjetnici i publika. Nastojalo se dočarati kreativne procese, atmosferu i raznolike prostore na kojima se zbivao projekt EPK.


Autori dizajna i koncept postava su Ana Tomić i Marino Krtačić-Furić.


Gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je nadu da izvedbu više od 50 planiranih događanja posljednjeg mjeseca EPK neće omesti uvođenje novih mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa. Ocijenio je da su galerije i muzeji u Rijeci epidemiološki potpuno sigurni za posjetitelje, jer omogućuju održavanje nužnog razmaka među ljudima. Uvođenje mjera zatvaranja galerija i muzeja bila bi besmislena, rekao je gradonačelnik. "Ulazimo u posljednji mjesec s mnogo entuzijazma", istaknuo je.


Direktorica Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota navela je da je godina EPK stvorila brojne momente za pamćenje, koji su prikazani fotografski na ovoj izložbi.


U sklopu završnog mjeseca EPK u Exportu ponovno je otvorena velika izložba "Fiume Fantastika - Fenomeni grada", koju je u drugoj polovini 2020. godine pogledalo više od 7000 posjetitelja, a u Galeriji Filodrammatica izložba riječke umjetnice Marine Rajšić pod nazivom "Print Screen". H
Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

Najčitanije iz rubrike