Osijek
MJESNI ODBOR VIŠNJEVAC

Nakon mise, počast poginulim sumještanima
Objavljeno 5. travnja, 2021.

Blagdansko ozračje su na dan Uskrsnog ponedjeljka u Višnjevcu, uz misna slavlja, obilježili i odavanjem počasti svojim sumještanima koji su život položili na oltar domovine bilo kao branitelji ili civili tijekom Domovinskog rata. Ovo je tradicionalno okupljanje mještana kod Spomen obilježja u Perivoju hrvatskih branitelja, kojom prilikom se polažu vijenci i pale svijeće.

"I ovaj puta, kako smo navikli za obilježavanja važnih državnih datuma i vjerskih blagdana, nismo zaboravili na one koje više nisu s nama. Iz tog razloga smo u našem središnjem parku, prije 15 godina, podigli Spomen obilježje kao mjesto na kojemu možemo zastati, odati dužnu počast. Važno nam je to zbog njihovih obitelji, ali i zbog mladih generacija koje stasaju u slobodnoj nam državi. A na ovaj način i u prigodi vjerskih blagdana pokazujemo jedinstvo sa župnom zajednicom, jer svi zajedno kreiramo život u Višnjevcu, rekao je Mirko Ivković, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora ovog prigradskog naselja.
Riječi božjeg blagoslova okupljenima je prenio vlč. Dejan Bubalo, župnik Župe rođenja Blažene djevice Marije, uz podršku ministranata i crkvenog zbora.

Kako je ovo godina u kojoj se obilježava 30 godina od početka Domovinskog rata, bila je prigoda da se pročita i nekoliko odlomaka iz knjige sjećanja Višnjevčanina Ivana Vekića, koji je dužnost ministar unutarnjih poslova u Vladi RH obavljao upravo u vrijeme Domovinskog rata. D.Ku.

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike