Regija
BLAGOSLOV HRANE I MISA U VINKOVCIMA

Mons. Pranjić: U životu vjernika postoji jedno jutro koje je najsretnije
Objavljeno 4. travnja, 2021.

VINKOVCI - Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona ranu misu i blagoslov hrane predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić uz kapelana Patrika Križanca.

Na početku mise rekao je kako u životu Katoličke Crkve i vjernika postoji jedan dan i jedno jutro koje je najsretnije, najveselije, jutro u kojem čovjek osjeća radost i sreću što vjeruje u Krista i to u Krista raspetoga i uskrsnuloga.

- ''Kad bi mogli obići sva groblja svijeta koja postoje i posjetiti sve spomenike i grobove,  gdje počivaju tijela pokojnika i pročitati sve natpise što stoje na tim grobovima, došli bi smo do jednog uvjerenja da na svakom spomeniku piše: ''Ovdje počiva u miru Božjem''.Tako je na svim grobovima svijeta, jedino postoji jedan grob na kojem ne piše: "Ovdje počiva u miru Božjem", nego stoji napisano "Iz ovog groba Uskrsnuo je Isus Krist".

Već sama ta činjenica i sama istina koju već 2000 godina,  crkva propovijeda svome narodu, kao temelj i najveći blagdan naše vjere, govori da je Isus Krist zaista uskrsnuo od mrtvih i da je svojim Uskrsnućem pobijedio smrt, najvećeg neprijatelja čovjeka. Kad pratimo naše drage na vječni počinak, obično se uzimaju ona evanđelja koja govore o Isusovom Uskrsnuću.Isus je istina iznad svih istina,a Uskrsnuće je najsnažnija poruka našoj vjeri, jer kako kaže sveti apostol Pavao:'' Da nije Uskrsnuće, badava bi bila naša vjera''.Tu je tajna životnoga puta, svakoga od nas i mi mi smo to primili u svoje srce. Možda smo često puta, sami sebi postavljali razna pitanja, poput apostola koji su vidjeli što je Isus činio. Mi nismo vidjeli što je Isus činio svojim biološkim očima, oni su vidjeli sva čudesa. Učvrstimo svoju vjeru, jer je to temelj naše vjere, Isusu je uistinu Uskrsnuo, on je Bog, on je naš spasitelj'', rekao je mons.Tadija Pranjić.

Pjevanje na misnome slavlju predvodio je domaći Zbor gospođa u vinkovačkoj crkvi pod epidemiološkim mjerama.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

PRILAGODBA KLIMATSKIM PROMJENAMA

Posadit će 230 sabala i postaviti dvije sjenice

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura