Autoglas
POGODNOSTI AUTO CENTRA DUO

Jeep Compass i Fiat Tipo nikad povoljniji u Atenzi
Objavljeno 3. travnja, 2021.
Auto centar Duo od lipnja prošle godine preuzeo je zastupstvo Forda za Osječko-baranjsku županiju, pa je ubrzo autosalon Atenza, u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića 31d u Osijeku, "pojačan" i drugim markama vozila. Tu su sada i najnoviji modeli Fiata, Alfe Romea i Jeepa, a djelatnici velikog reprezentativnog salona zainteresiranim kupcima daju pravodobne i stručne informacije o modelima koji ih zanimaju. Ovih dana nemali broj posjetitelja autosalona Atenza zaustavlja se kod dva modela, Jeepa Compass i Fiata Tipo.


Jeep Compass od sada je bliži europskim kupcima jer je proizvodnja prebačena iz Meksika u talijanski Melfi, što je odlično jer se više ne plaća carina, zato što se proizvodi u EU-u. Compass je pravi Jeepov igrač na zahtjevnom SUV tržištu, gdje su mu glavni konkurenti Nissan Qashkai, VW Tiguan i Kia Sportage. Ponuda prostora u kabini Jeepa Compass na kompaktnih 4,4 metra duljine je impresivna, a tu je i za obiteljske potrebe savršen prtljažnik, koji u osnovnoj konfiguraciji raspolaže s 460 litara. S obzirom na to da je riječ o SUV modelu, s 21,5 centimetara odignutosti od tla Compass je sasvim prikladan za silazak s asfalta i samo s prednjim pogonom.


Benzinski motor 1.3 GSE T4 ima samo 110 kg, ne opterećuje jako prednju osovinu, pa je osjećaj u vožnji na upravljaču sjajan, a 130 KS sasvim pristojno pokreće Compass. Ručni mjenjač sa šest brzina pokazao se vrlo preciznim i s ne predugim hodovima između brzina, a kugla na vrhu lijepo leži u ruci. Ono što je Compassov "forte" jest cijena već od 178.0000 kuna.


Redizajnirani Fiat Tipo - Opening Edition također je zanimljiv posjetiteljima Atenze. Moguće ga je kupiti uz mjesečnu ratu od 1563 kune. Rata je izračunana za financiranje preko Impuls leasinga, s udjelom od 20 % i ostatkom vrijednosti od 25 % na rok otplate od 60 mjeseci. Boje benzinaca brani novi 1-litreno GSE-T3 (Global Small Engine – Turbocharged Three-Cylinder) sa 100 KS i 190 Nm maksimalnog okretnog momenta, dostupnih već pri 1500 o/min. Kombinirana potrošnja goriva je zadovoljavajućih 5,7 litara na 100 km. Tu je i bogata serijska oprema koja će pomoći vozaču da mu vožnja prođe ugodno, ali i sigurno.
Fiat Tipo sa svim davanjima stoji 145.491,40 kuna. Svi zainteresirani mogu svakog radnog dana doći u autosalon Atenza te pogledati Jeep Compass i Fiat Tipo, a za više informacija upitati zaposlenike Auto centra Duo. M.Bugarić
Možda ste propustili...