Osijek
UKRASILI VLADISLAVAČKA NASELJA ZA USKRS

Umjetnici oslikali divovske pisanice
Objavljeno 3. travnja, 2021.
Vladislavci, Hrastin i Dopsin tri su sela koja odišu posebnom atmosferom ovih dana. Naime, u iščekivanju Uskrsa, Općina Vladislavci u središtima je svojih naselja postavila divovske pisanice. Marjan Tomas, općinski načelnik, kaže da su okoliš uredili i drugim prikladnim uskrsnim motivima.

- Svima se mili vidjeti ovakve motive, a posebice najmlađima jer su pisanice visoke dva metra i promjera su metar i pol. Ove su naše pisanice jedinstvene, nema takvih nadaleko jer su slikarije na njima djelo umjetnika koji su i prije surađivali na Slikarskoj koloniji u OŠ Mate Lovraka, poput slikara Branka Jalovičara. Razvijamo i umjetničke vještine u naše djece, među kojom se kriju talenti, očekujem da će i ova atrakcija utjecati na neke od njih. Za ukrašavanje naših pisanica pobrinuli su se, osim Branka Jalovičara, i Esad Keža te učenici i učitelji Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka - kaže Tomas.

Inače, u tijeku je glasanje preko FB stranice Općine Vladislavci za najljepšu uskrsnu čestitku. Općina će nagraditi djecu u dvije kategorije (do 4. r. i do 8. r.). Najbolji će dobiti stabla da ih kao svoja zasade u parku i na dječjem igralištu, a sve čekaju i slatke nagrade. D.P.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana