Regija
U DRUŠTVU MILETIĆA I KAŠUBE

Karlo Ressler obišao radove u Našicama
Objavljeno 3. travnja, 2021.
Nove EU potpore stvarat će dodanu vrijednost i podići životni standard, ustvrdio je Ressler
NAŠICE - Zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler posjetio je Našice kako bi se upoznao s brojnim projektima koji se provode u gradu, od kojih se velik dio financira iz EU fondova. Ressler je obišao radove na uređenju glavnog gradskog trga te posjetiteljski centar, koji će činiti dodatnu turističku ponudu grada. Prilikom obilaska upoznao je predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašubu i gradonačelnika Josipa Miletića s najnovijim potporama iz Europske unije, koje će stvarati dodanu vrijednost te pridonijeti višem životnom standardu.– Drago mi je da sam posjetio Našice te se dodatno upoznao sa svim projektima koji se provode na razini grada. Drago mi je i što sam mogao dati svoj doprinos projektima na području Našica, koje doživljavam svojim gradom. Hrvatski europarlamentarci rade na tome da pomoć oporavku od pandemije koronavirusa bude dostupna u svim krajevima Europe, a ne samo u eurozoni – izjavio je Ressler i pritom čestitao gradonačelniku Miletiću na svemu što je napravljeno u protekle četiri godine, na kvalitetnom korištenju europskih sredstava, ujedno poželjevši puno uspjeha Krešimiru Kašubi u budućem radu, vjerujući kako će upravo on voditi novu gradsku upravu te "nastaviti sa sjajnim rezultatima na dobrobit građana Našica".

Krešimir Kašuba izrazio je veliko zadovoljstvo posjetom europarlamentarca Karla Resslera.

– Važno je naglasiti da je rekordni proračun Grada Našica povećan sredstvima Europske unije, koja su iskorištena na visokoj razini. Posjetili smo posjetiteljski centar u Velikom parku, koji je dio našeg turističkog programa s pomoću kojeg nastavljamo naš međunarodno priznat i poznat brend skladateljice Dore Pejačević – kazao je Kašuba i pritom, kao i gradonačelnik Miletić, zahvalio Karlu Ressleru na dolasku i izrazio sigurnost u nastavak dobre suradnje.

Magdalena Kunac Svoren
Iskorišten EU novac
Ressler je izjavio kako je vidljivo da se u posljednje četiri godine znatno povećala stopa iskorištenosti sredstava iz EU-a, s devet posto u listopadu 2016. došlo se na sto posto ugovorenosti projekata. Dodao je kako je ispred Hrvatske drugo programsko razdoblje EU projekata, a zadržana je stopa sufinanciranja od 85 posto, što je posebno važno za gradove veličine Našica.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike