Tehno
TOP-UREĐAJI OVOG USKRSA

Ovim izborom za sebe ili za dragu osobu nećete pogriješiti
Objavljeno 2. travnja, 2021.
Izbor smo zaista sveli na osnovno – idealan tech poklon za nju, za njega ili za dijete

Iako smo još relativno na početku godine, kroz naše ruke već je prošlo na desetke zanimljivih uređaja koje smo imali prilike testirati i predstaviti ih vama, našim čitateljima.


Već tradicionalno za one dane u godini kada uobičajeno darivamo drage ljude ili možda sami sebi priuštimo nešto o čemu smo dugo sanjali, donosimo naš izbor top-poklona. Ovoga puta izbor smo zaista sveli na osnovno – donosimo idealan tech poklon za nju, za njega ili za dijete. Ovim izborom za sebe ili za dragu osobu sigurno nećete pogriješiti – jer ovo je nešto što i sami želimo.

Nintendo Switch

Nintendo Switch jedinstvena je konzola na tržištu. Nintendo je napravio konzolu koja je u isto vrijeme i prijenosna konzola i konzola za igru na televizoru ili na monitoru. Štoviše, Nintendo Switch nudi i mogućnost igre u tablet modu. Ako ste kao klinac igrali neki od starih serijala Super Marija, ali i ako želite igrati nove aktualne naslove, poput Super Mario 3D World + Bowser‘s Fury, onda je svakako vrijeme za kupnju Nintendo Switch konzole. Ako gledate konzolu za dijete, Nintendo Switch vjerojatno je jedina konzola koja vam nudi kontrolu igre, i to udaljeno preko pametnog telefona. Klinci će simpatično dobiti upozorenje kako vrijeme igranja završava, a vi kao roditelj imate kontrolu nad klincima čak i kada niste doma. Ako to zasluže, uvijek im vrijeme možete produljiti. U današnje vrijeme velike ponude igraćih konzola, računala, prijenosnika, tableta, telefona i igara za sve ove uređaje, ponekad je teško odabrati konzolu koja će ispuniti zahtjeve svih. Nintendo Switch u tome će možda i najviše uspjeti.

Lenovo Legion 5

Ako su ikada prijenosna računala dobila na važnost, onda je to sada u ovo vrijeme kada mnogi rade od kuće. Od poslovanja pa do školovanja, danas se puno toga odvije online, a za to nam je potreban snažan i pouzdan stroj. Lenovo Legion 5 serija ove se godine nameće kao jedan od najboljih jer za fer cijenu donosi puno toga. Iako je riječ o igraćem računalu, Legion 5 donosi decentan izgled primjeran za svaku priliku. Za razliku od ostalih gejming prijenosnih računala, Legion 5 donosi decentan, nenametljiv i privlačan minimalistički dizajn lišen bilo kakvog kiča. Rad na Lenovo Legion 5 je svijet za sebe zahvaljujući snažnoj konfiguraciji čije srce čini Intel Core i7 procesor 10. generacije uparen uz 16 GB brze DDR4 memorije, dok je za pohranu na raspolaganju NWMe SSD kapaciteta 500 GB. Grafička snaga crpi se iz izvrsne nVidia GeForce GTX 1660 Ti grafičke kartice s golemih 6 GB GDDR5 memorije.

LG Tone Free

LG Tone Free (HBS-FN6) slušalice u prodaji su već neko vrijeme, a u velikoj ponudi drugih modela one su zaista posebne i mogu biti najbolji odabir za brojne korisnike. Osim brojnih modela, LG Tone Free djeluje zaista majušno, a to je svakako prednost jer ih je lako ponijeti i ne zauzimaju puno mjesta u torbi (ili džepu – da, toliko su kompaktne). Kućište, odnosno kutijica za punjenje i pospremanje je okruglog oblika te na opip pod prstima odaje baršunasti osjećaj.


Ono što ćete odmah po otvaranju poklopca primijetiti je efektno plavo svjetlo iz utora za pospremanje slušalica. Naime, ovo svjetlo nije samo ukras, nego je riječ o UV svjetlu koje ovdje ima higijensku ulogu. S pomoću UV svjetla i samo 10 minuta, LG Tone Free slušalice bit će dezinficirane (LG jamči ubijanje do 99,9 % bakterija na silikonskim završetcima slušalica). U pogledu kvalitete zvuka LG Tone Free neće razočarati. Nude iznadprosječnu kvalitetu zvuka, posebice u srednjim i visokim tonovima, dok će oni željni dubokih bas-tonova ostati malo zakinuti. No, općenito gledajući - LG Tone Free zadovoljit će veliku većinu korisnika.
Marin Režić
Ako su ikada prijenosna računala dobila na važnost, onda je to sada u ovo vrijeme kada mnogi rade od kuće
Ponekad je teško odabrati konzolu koja će ispuniti zahtjeve svih
Najčitanije iz rubrike